Kolinda neće prisustvovati protestu u Vukovaru

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda neće prisustvovati protestu u Vukovaru

Zagreb -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović neće prisustvovati najavljenom protestuu u Vukovaru, 13. oktobra.

Protest će biti održan u organizaciji Gradske uprave, a na inicijativu gradonačelnika, Ivana Penave, a protiv državnih institucija zbog neprocesuiranja ratnih zločina.

Neodlazak predsednice Kitarović na protest potvrdio je njen kabinet za regionalnu N1 tv.

Kako su juče javili hrvatski mediji, devet udruženja veterana odazvaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se protestu, kao i neke desničarske stranke.

Gradonačelnik Penava, iz vladajuće HDZ, u nekoliko je navrata rekao da će protest biti miran i da nije uperen protiv premijera Andreja Plenkovića.

Penava od protesta nije odustao ni nakon sastanka s premijerom, a u to ga nije uverio ni ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Čelnici HVIDRA-e poručili su da je politizovan i da njihovu podršku - nema, ali s njima se ne slažu brojna druga udruženja veterana.

Svoju podršku protesturanije su dali i lider HRAST-a Hrvoje Zekanović koji je rekao da je uveren kako će "stotine autobusa iz cele Hrvatske krenuti prema Vukovaru".

Procenjuje se da će na protestu u Vukovaru biti oko 8.000 ljudi, dok deo medija piše da imajući u vidu da interesovanje za taj protest pokazuju i građani drugih gradova širom Hrvatske, ne isključuje mogućnost da se na tom protestu okupi i do 15.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kolinda neće prisustvovati protestu u Vukovaru

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2018

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović neće prisustvovati najavljenom protestu u Vukovaru, 13. oktobra...Protest će biti održan u organizaciji Gradske uprave, a na inicijativu gradonačelnika, Ivana Penave, a protiv državnih institucija zbog neprocesuiranja ratnih zločina...Neodlazak predsednice...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.