Kolinda ne prihvata podlu floskulu

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda ne prihvata "podlu floskulu"

Sarajevo -- Hrvatska predsednica poručila da ne prihvata, kako je navela, podlu floskulu o tome da se Hrvatska meša u unutrašnja pitanja BiH.

Kolinda Grabar-Kitarović je takođe poručila da neće dopustiti da BiH "prisvaja jedan narod".

Grabar Kitarović, koja je i kandidat za još jedan mandat na Pantovčaku, boravila je pre dva dana u Mostaru i tom prilikom gostovala na Radio Vitezu, gde je ponovila da neće stati dok se ne izbori za promenu, kako je rekla, sramotnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbornog zakona u BiH.

"Neću stati dok ne izborimo promenu sramotnog izbornog zakona koji diskriminise naš narod. Na tome radimo i u tome ćemo uspeti. Ne prihvatam podlu floskulu o tome da se Hrvatska meša u unutarnja pitanja druge države. Ustav Republike Hrvatske nam nalaže brigu o našem narodu u Bosni i Hercegovini", kazala je Grabar-Kitarović, preneo je sarajevski portal Klix.

Predsednica je rekla i da Hrvatska prema Dejtonskom mirovnom sporazumu, čiji je Aneks 4 Ustav Bosne i Hercegovine, ima obavezu da brine o stabilnosti Bosne i Hercegovine, a te stabilnosti, tvrdi ona, nema bez punog ostvarenja prava Hrvata u BiH.

"Oni koji narušavaju prava Hrvata su oni koji destabiliziraju Bosnu i Hercegovinu, državu u koju se toliko zaklinju. U meni vi, Hrvati Bosne i Hercegovine, uvek imate prijatelja i saveznika, u mom kabinetu ste uvjek dobrodošli, za razliku od onih dugih 15 godina moje dvojice prethodnika, 2000.-2015. A neki drugi? Oni bi najradje da ne glasate, jer znaju da vaše poverenje nikad neće imati", rekla je hrvatska predsednica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KOLINDA O SVOM BORAVKU U BIH: Ne prihvatam podlu floskulu da se Hrvatska meša u unutrašnja pitanja druge države!

Izvor: Kurir, 29.Nov.2019

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je da ne prihvata, kako je navela, podlu floskulu o tome da se Hrvatska meša u unutrašnja pitanja te države i da neće dopustiti da BiH "prisvaja jedan narod".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.