Kolinda kaže da nije rekla šta je rekla

Izvor: B92, 31.Jul.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda kaže da nije rekla šta je rekla

Zagreb -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila danas da nije rekla da je BiH nestabilna država i islamistička, što je izazvalo niz reakcija.

"Apsolutno nisam rekla da je BiH nestabilna i islamistička...Trebalo bi malo razmisliti o odnosima BiH i Hrvatske. BiH preduzima niz koraka prema Hrvatskoj koji su vrlo agresivni, od optužbi za nelegalni rad naših tajnih službi do pretnji pravosudnim organima", kaže predsednica Hrvatske.

Džerusalim post >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavio je u utorak da je, prenoseći detalje zatvorenog sastanka hrvatske predsednice i izraelskog kolege Reuvena Rivlina, da je Kolinda Grabar Kitarović rekla da je BiH "vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama".

Ona danas kaže da nije rekla to što piše:

"Apsolutno to nisam rekla. Rekla sam da želim sve naše susedne države da vidim što pre u okviru u članstvu EU. Ne znam kako je došlo do te izjave, nisam razgovarala niti s jednim novinarom osim što su bile dve konferencije za novinare. To su komentari na komentare jedne novinarke, to nisam rekla, ponavljam. Odbacujem komentare i reakcije koje stižu iz BiH pogotovo one da Hrvatska vodi 'fašističku politiku' prema BiH", rekla je Grabar Kitarović, a prenoi 24 sata.hr.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.