Kolica, tepih na dnu Savskog jezera

Izvor: B92, 12.Okt.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolica, tepih na dnu Savskog jezera

Klub podvodnih aktivnosti "Beograd", uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, sproveo je akciju čišćenja dna Savskog jezera.

"Staklene i plastične flaše, konzerve, automobilske gume, tepih, metalna kolica, samo su deo otpada koji je izvađen sa dna kod prostora ispred tornja, kao jednog od najzagađenijih priobalnih delova jezera", navodi se u saopštenju Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

U akciji je učestvovalo 11 ronilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i četiri pomagača.

Gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je da apeluje na građane da ne bacaju mehanički otpad poput flaša, limenki i automobilskih guma u jezero, jer to može dovesti i do hemijskog zagađenja što bi predstavljalo veliki problem sa kojim bismo mogli da se suočimo u narednom periodu.

On je istakao da se Ada Ciganlija nalazi u neposrednoj blizini vodoizvorišta, što joj daje poseban značaj.

Čišćenje dna Savskog jezera jedan je od 32 projekta koji su finansijska sredstva za realizaciju dobila u okviru konkursa "Beogradu s ljubavlju", koji je organizovao Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

Ukupni fond ovog konkursa za projekte iz oblasti zaštite životne sredine iznosio je 13 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.