Kole: Ako je Srbiji dobro, dobro je i MK Grupi

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2015, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kole: Ako je Srbiji dobro, dobro je i MK Grupi

"MK Grupa bi sigurno lakše osvojila regionalno tržište ukoliko bi bila dobra i stabilna u Srbiji i ako bi potrošačka moć i ekonomska situacija u Srbiji bila bolja, ali mora da deli sudbinu zemlje", izjavio je danas Tanjugu predsednik MK Grupe Miodrag Kostić.

Sve kompanije na svetu su narasle prvo tamo odakle su potekle i MK Grupa bi sigurno lakše osvojila regionalno tržište ukoliko bila dobra i stabilna u Srbiji, tvrdi Kostić. "Ali potrošačka moć stanovništva u našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zemlji je mala i ta kompanija je okrenuta prevashodno domaćim potrošačima, iako 45 odsto prihoda ostvaruje od izvoza", objasnio je on.

Prema njegovim rečima, poslovni rezultati MK Grupe mogli bi da budu i bolji, ali svakako bi joj pomoglo ako bi potrošačka moć i ekonomska situacija u Srbiji bila bolja.

"Dakle, ako Srbiji ide dobro, ići će i MK Grupi dobro, ako Srbiji ne ide dobro, i nama će za toliko biti lošije", poručio je Kostić.

Najavljujući da će MK Grupa svakako učestvovati u privatizaciji državnih preduzeća, Kostić je rekao da njegova kompanija nije jedina koja će učestvovati u svojinskoj transformaciji tih preduzeća, jer ima puno malih, srednjih i velikih privatnih firmi koje bi se rado odazvale i učestvovale u privatizaciji. U narednom periodu, prema najavama Vlade Srbije, biće dosta firmi za privatizaciju i ta državna preduzeća treba dati onima koji znaju njima da upravljaju, smatra Kostić.

Ukoliko među najavama o privatizaciji bude preduzeća iz oblasti agrara, MK Grupa će svakako učestvovati na aukcijama ili licitacijama, u zavisnosti koji model bude ponuđen.

"Nama je osnovni biznis vezan za agrar. Sve ono što bude vezano za privatizaciju poljoprivrednog zemljišta, nekog kombinata ili skladišnog kapaciteta i preradnih kapaciteta, mi ćemo svakako učestvovati. Da li ćemo biti uspešni, to ćemo da vidimo", rekao je Kostić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.