Kolač sa dinjama koji se savršeno topi u ustima

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2018, 03:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolač sa dinjama koji se savršeno topi u ustima

Baka vam predstavlja recept za izuzetno sočan kolač sa dinjama, čija osnova je recept za kolač sa breskvama. Brzo se pravi, veoma je jeftin i ukusan, i savršeno se topi u ustima...

Potrebno je:

- 4 jaja

- šećer

- 4 kašike brašna

- 4 kašike ulja

- 4 kašike hladne vode

- korica limuna

- 1 manja dinja ili breskve

Priprema: 

Umutiti zumanca sa 4 kašike šećera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << penasto, dodati ulje, vodu, brašno koricu limuna i brašno, pa sve izjednačiti i sipati u podmazan pleh. Odozgo poređati voće, kriške dinja ili bresaka. Belanca umutiti sa 4 kašike šećera u čvrst šne, pa staviti preko voća.

Peći na 180 stepeni C oko 40 - 45 min da se lepo ispeče. Ostaviti da se ohladi, pa iseći.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.