Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2018, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolač sa dinjama koji se savršeno topi u ustima

Recept za izuzetno sočan kolač sa dinjama, čija osnova je recept za kolač sa breskvama.

Brzo se pravi, veoma je jeftin i ukusan, i savršeno se topi u ustima...

Potrebno je:

Priprema:

Umutiti žumanca sa 4 kašike šećera, pjenasto, dodati ulje, vodu, brašno koricu limuna i brašno, pa sve izjednačiti i sipati u podmazan pleh. Odozgo poređati voće, kriške dinja ili bresaka. Bjelanca umutiti sa 4 kašike šećera u čvrst šne, pa staviti preko voća.

Peći na 180 stepeni C oko 40 - 45 min da se lijepo ispeče. Ostaviti da se ohladi, pa isjeći.

(Bakina kuhinja)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.