Koka-Kola teretane - Milion glasova

Izvor: B92, 10.Jul.2013, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koka-Kola teretane - Milion glasova

Beograd -- Za izbor 45 teretana na otvorenom koje će kompanija Koka-Kola izgraditi u okviru proslave 45 godina proizvodnje u Srbiji stiglo je više od milion glasova.

U aktuelni konkurs, koji je otvoren do kraja jula, uključene su sve opštine u Srbiji, podeljene u tri kategorije prema broju stanovnika i sve one imaju podjednaku šansu da dobiju teretanu, a o tome koje će to opštine biti upravo svojim glasovima odlučiće građani.

Stanovnici mnogih opština, kao i same >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštine, već su se dobro organizovali u motivisanju svojih sugrađana sa željom da upravo oni dobiju svoju zonu za vežbanje na svežem vazduhu i naravno besplatno.

"Za nas veoma značajan jubilej i uspeh koji smo postigli na ovom tržištu odlučili smo da podelimo sa našim sugrađanima tako što ćemo im pokloniti, simbolično, 45 teretana koje će nadamo se podići kvalitet života u opštinama širom zemlje. Vežbanje i aktivan način života preduslovi su dobrog zdravlja, i zbog toga želimo da učinimo vežbanje dostupnim što većem broju građana. Broj ljudi koji se za sada uključio u kampanju potvrđuje da je ovaj aspekt života ljudima važan i sigurni smo da smo napravili dobar izbor", izjavio je Ramon Vajdinger, generalni direktor kompanije Koka-Kola Hellenic Srbija.

Projekat je pokrenut u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni i ekonomski razvoj (NALED) i uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Nenad Borovčanin, izjavio je da ovo Ministarstvo podržava kampanju 45 Koka-Kola aktivnih zona s obzirom na to da je podsticanje zdravog načina života mladih jedan od strateških ciljeva Nacionalne strategije za mlade: “Slobodno vreme mladih je jedan od 11 ciljeva Nacionalne strategije za mlade, a ukoliko to vreme nije upotpunjeno kvalitetnim aktivnostima, onda su mladi u opasnosti da ga provedu na ulici. Najefikasniji način da se borimo protiv narkomanije, alkoholizma, delikvencije, ali i da sačuvamo psihičko i fizičko zdravlje mladih, jeste kroz njihovo veće angažovanje u sportskim aktivnostima. Teretane na otvorenom su jedan od načina da sport ucinimo dostupnim, jer je korišćenje besplatno, a s druge strane nam je potrebna podrška kompanija koje mogu na ovaj način iskazati svoju brigu o društvu i zajednici u kojoj posluju posluju”.

Kako bi osvojili Koka-Kola aktivnu zonu za svoju opštinu, građani mogu da glasaju do kraja jula putem sajta www.45godinausrbiji.rs ili aplikacije 45 godina u Srbiji na Facebook strani Fabrika radosti. Rezultati glasanja mogu se kontinuirano pratiti na samom sajtu gde se može videti koje opštine trenutno vode u svakoj kategoriji.

Proglašenje pobedničkih opština biće objavljeno u avgustu, dok je otvaranje prve teretane na otvorenom predviđeno za septembar. Planirano je da do kraja 2013. bude izgrađeno do 10 teretana na otvorenom a preostalih 35 do maja naredne godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.