Koje stranke u 2014. biraju lidere?

Izvor: B92, 12.Dec.2013, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koje stranke u 2014. biraju lidere?

Beograd -- Sledeće godine se, osim mogućih vanrednih parlamentarnih i sigurnih beogradskih izbora, očekuju i kadrovski potresi u gotovo svim parlamentarnim strankama.

Kako Novosti pišu, narednih meseci biraće se novo rukovodstvo u SNS, SPS, DSS, PUPS, SPO, JS, a seriju unutarpartijskih "provetravanja" otvoriće, već u subotu, Nova Srbija, koja će izbarati predsednika i sve organe.

Za razliku od naprednjaka, kod kojih je Vladimir Cvijan najavio da će izaći 25. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na crtu lideru Aleksandru Vučiću, očekuje se da Velimir Ilić bude jedini kandidat za prvog čoveka NS.

Socijalisti su još letos započeli pripremu devetog partijskog kongresa, koji će održati početkom naredne godine. Izvesno je da će Ivica Dačić potvrditi neprikosnovenost u vođenju SPS.

"Naša monolitnost nije pod znakom pitanja, ali kao partija dugog trajanja, tradicionalno obnavljamo i osvežavamo kadrovsku strukturu. Predsedništvo će odlučiti kada će biti održan kongres i izborna konferencija za sve nivoe u stranci. Po 20 odsto funkcija u svim organima pripašće mladima i ženama", kaže za „Novosti“ Dijana Vukomanović, potpredsednik SPS.

Nema dileme ni da ća na kormilu DSS i posle predstojeće izborne skupštine ostati Vojislav Koštunica.

"Četvorogodišnji mandat Skupštine DSS ističe 14. februara iduće godine. U cilju sazivanja nove skupštine, započete su stranačke konsultacije kako bi se ona održala do utvrđenog roka", rekao nam je Petar Petković, portparol DSS.

Redovni izbori unutar DS ne padaju sledeće godine, ali stalne turbulencije u toj stranci najverovatnije će dovesti do novog preispitivanja legitimiteta Đilasovog rukovodstva.

"Kod nas je uobičajeno da posle svakih parlamentarnih izbora održimo stranačku skupštinu, koja može da preraste i u izbornu. Po tradiciji, mi smo kao demokratska stranka gotovo uvek imali više kandidata za čelne funkcije", kaže nam Borko Stefanović, šef poslaničkog kluba DS.

Vuk Drašković će na proveru krajem iduće godine, jer je po stranačkom redu vožnje u planu novi izborni Sabor SPO.

Za mart 2014. zakazana je i izborna skupština JS Dragana Markovića Palme.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koje sve stranke biraju rukovodstvo sledeće godine

Izvor: Mondo, 12.Dec.2013

Sledeće godine se, osim mogućih vanrednih parlamentarnih i sigurnih beogradskih izbora, očekuju i kadrovski potresi..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.