Kod nekih ima samo skinite glavu Vučiću

Izvor: Mondo, 23.Jan.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kod nekih ima samo 'skinite glavu Vučiću'"

Na pojedine komentare u zemlji da nije on taj koji treba da govori o slobodi medija u Davosu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da to govore oni koji se navodno bore za slobodu izražavanja, ali ne i kad je on u pitanju.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Za njih, kaže, nema pravila "druge strane", već samo - da se "skine glava Vučiću".

A povodom ocena, kakvu je izneo i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, da sloboda medija za vreme bivše vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne može da se poredi sa stanjem kakvo je danas, Vučić kaže da je saglasan s takvim ocenama:

"I ja mislim da ne može, i to je sve sto mogu da kažem o Tadiću. Ja nisam smenio nijednog urednika za razliku od njega, koji je noćne avione slao da bi ih smenjivao. Ja nisam doveo nijednog novinara na RTS, a oni su sve svoje postavili i dalje su na funkciji. Pa ko vam je urednik najvažnijeg programa na RTS-u? Dajte ljudi, nemojte da pričamo o tim stvarima. Nije ni važno. Neću da odgovaram Borisu Tadiću. On je veliki lider i mnogo važan čovek i mnogo je vredan bio, ne mogu da vam kažem koliko je marljivo radio na dnevnom nivou", rekao je Vučić.

Vučić: Nisam ponosan zbog kritika o slobodi medija

Kad je reč o primedbama što je baš on govorio o medijima u Davosu, rekao je:

"Video sam da su pričali da nemam prava da govorim, da je strašno što sam govorio. Vi, koji se borite za ljudska prava, za pravo na slobodu izražavanja, govora, uplašili ste se mojih reči, ili biste da se ne primenjuje ono osnovno načelo demokratije, ljudskosti ako hoćete, 'daj da čujem i drugu stranu'", rekao je Vučić za TV Pink.

Kako kaže, oni misle da nema druge strane i da postoji samo njihova osuda.

"Mislite da postoji samo vaša osuda, 'skinite glavu tom Vučiću, tom zlikovcu, pa što da ga čujemo, nemamo mi šta da ga čujemo'...Ali, nije mi to problem", rekao je Vučić.

On dodaje da postoje ozbiljni i objektivni ljudi koji će uskoro u skladu sa svojom savešću da primete promene i po tim pitanjima.

"Vrlo sam ozbiljan da se naša zemlja i u toj oblasti prikaže u najboljem mogućem svetlu", istakao je predsednik.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.