Kod Papua Nove Gvineje potonuo trajekt

Izvor: Studio B, 02.Feb.2012, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Papua Nove Gvineje potonuo trajekt

Kod istočne obale Papue Nove Gvineje danas je potonuo trajket sa 350 putnika, a spasioci su do sada spasili više od 200 osoba, saopštili su zvaničnici.

U spasilačkoj operaciji posle potonuća trajketa, koji je putovao iz Kimbea na ostrvu Nova Britanija u Lae na glavnom ostrvu, učestvuju avion iz Australije, tri helikoptera i šest brodova.

Premijerka Australije Džulija Gilard izjavila je da je ovo "velika tragedija", dodajući da je njena zemlja pritekla u pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << susedu.

Australijska pomorska agencija je prva uočila signal da je trajekt u nevolji i obavestila je Pomorski koordinacioni spasilački centar u Papui Novoj Gvineji, koji koordiniše spasilačkom operacijom, navodi AP.

Australijska agencija je saopštila da su spasioci do sada spasili više od 200, od ukupno 350 putnika, ali koordinator spasilačke operacije Nacionalne agencije za pomorsku bezbednost u Papui Novoj Gvineji, kapetan Nurur Rahman, kaže da još nema precizne podatke.

"Još nisam video spisak putnika (sa trajekta), ali verovatno se radi o približno 300 osoba. Situacija se menja iz minuta u minut", rekao je on.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.