Kocijančić: Ukinuti takse, dijalog da se nastavi

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančić: Ukinuti takse, dijalog da se nastavi

Takse od 100 odsto na srpsku robu treba ukinuti, a dijalog izmedu Prištine i Beograda treba da se nastavi, izjavila je portparolka Evropske unije Maja Kocijančić.

Evropska unija još nije odredila datum za sledeći sastanak lidera Prištine i Beograda, ali pre takvog sastanka traži ukidanje takse od 100 odsto na srpske proizvode, prenosi RTK2.

Kocijančić je, navodi se, rekla da će se dijalog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nastaviti, mada nije dala nikakav datum za sledeći sastanak.

- Naš rad se nastavlja, kao što je rečeno u poslednjoj rundi dijaloga. U stalnom smo kontaktu kako bi procenili nastavak poslednjeg sastanka - rekla je ona za prištinski "Zeri".

Poslednji sastanak u Briselu između kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića održan je 8. novembra, podseća RTK na srpskom jeziku.

Kocijančić je, kako se navodi, dodala da bi kosovska vlada trebalo da poništi odluku o taksi na srpske proizvode, s obzirom da preduzete mere ne pomažu u normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda.

- Vlada Kosova treba da poništi te odluke. Akcije, mere i izjave koje se smatraju provokativnim i uvredljivim su duboko zabrinjavajuće i ne pomažu dijalogu i normalizaciji odnosa. Žalbe bi trebalo da se rešavaju kroz dijalog kojem je Evropska unija posvećena. Predlog je na stolu, u rukama stranaka je da o njemu diskutuju. Spremni smo da vas podržavamo u pronalaženju rešenja - dodala je ona.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.