Izvor: B92, 04.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija DSS-NS održala konvenciju

Beograd -- Koalicija DSS-NS održala je večeras konvenciju u Beogradu na kojoj je predstavila izborni program i kandidate za poslanike.

Konvencija je počela svečanim intoniranjem himne "Bože pravde" u izvođenju KUD-a "Lola" pred prepunom velikom salom Sava Centra u kojoj su se vijorile zastave Srbije, DSS-a i Nove Srbije.

Predsednik DSS-a i aktuelni premijer Vojislav Koštunca izjavio je da je koalicija spremna i sposobna da još odlučnije sprovodi dosadašnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politiku suverenosti zemlje, snažne i građanima podređene države, privrednog napretka, spoljašnjeg ugleda i unutrašnjeg mira i sloge.

Lider NS Velimir Ilić izjavio je da je Vlada Srbije do sada uspela da napravi jaku i stabilnu državu - državu u koju dolaze investitori.

Onima koji u predizbornoj kampanji potenciraju da će nakon dolaska na vlast otvoriti vrata stranim investicijama i uvesti Srbiju u Evropu, Ilić je poručio da su stranim kompanijama vrata već širom otvorena jer najveće evropske kompanije konkurišu na tenderima u zemlji koja se već nalazi u Evropi.

"Videli ste ponude za premijere. Naš je najbolji", izjavio je Ilić poručujući građanima Srbije da kandidat koalicije DSS- NS za premijera Vojislav Koštunica ima najbolje rezultate i da sa tom koalicijom nema neizvesnosti već da je sve provereno.

Koopredsednik Srpskog demokratskog pokreta obnove Vojislav Mihailović izjavio je da je ta stranka, koja je zasnovana na tradiciji i istorijskim vrednostima, koaliciju DSS-NS, na čijoj su izbornoj listi i njeni kandidati, prepoznala kao prirodnog i strateškog partnera.

Potpredsednik DSS-a Aleksandar Popović ponovio je da ta stranke neće ulaziti u prljavu kampanju, već da će građanima predočiti šta su u proteklom periodu uradili i šta će raditi dalje.

Ekonomski program stranke predstavio je sadašnji ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić, koji je istakao da će DSS završiti privatizaciju, da će osnažiti sudove i insistirati na pođednakom regionalnom razvoju.

Put kojim Srbija mora da ide jeste ka Evropskoj uniji i to je put koji nama alternativu, istakao je Parivodić.

Konvencija je završena izlaskom kandidata kolaicije na binu i njihovim predstavljenjem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.