Ko su najtraženiji kriminalci u Evropi ?

Izvor: Press, 01.Feb.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko su najtraženiji kriminalci u Evropi ?

Na sajtu najtraženijih kriminalaca Evrope nalaze se fotografije i podaci 45 osoba za kojima se traga, među kojima je jedna žena i nekoliko državljana Srbije.
           Evropska mreža za aktivnom potragom begunaca (ENFAST), uz podršku Evropola pokrenula je u petak sajt www.eumostwanted.eu .
Trenutno u ovoj inicijativi, kako je saopšteno, učestvuju 22 države - Austrija, Belgija, Danska, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Estonija, Finska, Francuska, Velika Britanija, Italija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Holandija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Češka Republika, Mađarska i Kipar.
Prvi na listi je Abdeslah Salah, koji je tražen zbog terorističkih napada u Parizu.
Među traženima je Izet Ajdinović, poznatiji kao Iso, za kog se navodi da je iz Srbije i da je osumnjičen da je učestvovao u oružanoj pljački u Luksemburgu 2013. godine. Od tada se nalazi u bekstvu.  
Tražen je i Mirzet Bronja, koji ima srpsko državljanstvo, zbog krijumčarenja narkotika u Danskoj. 
Zbog krijumčarenja narkotika tražen je i Željko Bojanić iz Crne Gore.
Jedina žena na listi je Marina Sesilija Ketunen (29) iz Finske koja je osumnjičena za prevaru.
Nagrada od 10.000 evra ponuđena je za informacije o Himetu Lufaju (31) sa Kosova. Njega traži Austrija zbog pokušaja ubistva policajca 2009. godine.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.