Ko su Vučićevi ministri? Pogledajte biografije

Izvor: Mondo, 11.Avg.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko su Vučićevi ministri? Pogledajte biografije

Skupština Srbije danas je izabrala novu vladu, koja ima 19 ministara, predvođenih premijerom Aleksandrom Vučićem.

Ovo su biografije predsednika Vlade Srbije i ministara:

Foto: Tanjug, Tanja Valič

ALEKSANDAR VUČIĆ, premijer - Rođen je 5. marta 1970. godine u Beogradu. Maturirao je u Zemunskoj gimnaziji 1988. godine, a 1994. godine završio je Pravni fakultet u Beogradu.

Političku karijeru počeo 1993. godine kao funkcioner Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << radikalne stranke (SRS) i tada je postao narodni poslanik. U toj stranci bio je sve do 2008. godine, kada prelazi u tek osnovanu Srpsku naprednu stranku (SNS).

Lider SNS-a postao je u septembru 2012. godine, pošto je tadašnji predsednik stranke Tomislav Nikolić dao ostavku i postao predsednik Srbije posle predsedničkih i parlamentarnih izbora 2012. godine. Istovremeno, Vučić je preuzeo funkciju ministra odbrane i prvog potpredsednika Vlade zaduženog za borbu protiv korupcije i kriminala. To je njegova druga ministarska funkcija, pošto je 1998. godine bio ministar informisanja. Ministar odbrane bio je do septembra 2013. godine, kada se povlači sa tog mesta nakon rekonstrukcije vlade i zadržava mesto prvog potpredsednika.

Za predse dnika vlade izabran je 2014. godine. Aktivno je učestvovao u pregovorima Vlade Srbije i vlasti u Prištini pod pokroviteljstvom Evropske unije. Govori engleski i ruski, oženjen je i ima dvoje dece.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

IVICA DAČIĆ, prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova - Rođen je 1966. godine u Prizrenu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Bio je član Parlamentarne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. Obavljao je funkciju predsednika poslaničke grupe u Skupštini Srbije i u Skupštini SRJ. Poslanik u Veću građana Savezne skupštine Savezne Republike Jugoslavije od 1992. godine. Poslanik u Skupštini Srbije od 2004. godine.

Bio je ministar za informisanje u prelaznoj Vladi Srbije od oktobra 2000. do januara 2001. godine. Predsednik je Socijalističke partije Srbije od decembra 2006. godine. Bio je predsednik Košarkaškog kluba "Partizan" iz Beograda i potpredsednik Jugoslovenskog olimpijskog komiteta.

Bio je prvi potpredsednik Vlade, zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova od jula 2008. godine do jula 2012. godine. Od 2012. bio je premijer i ministar unutrašnjih poslova. Od 2014. do 2016. bio je prvi potpredsednik u vladi Aleksandra Vučića. Dobitnik je priznanja "Najevropljanin" za 2009. godinu. Govori engleski i ruski jezik.

Oženjen, otac dvoje dece.

Foto: Tanjug, Tanja Valič

ZORANA MIHAJLOVIĆ, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Rođena je 1970. godine u Tuzli. Osnovnu i srednju školu završila je u Beogradu. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu sa temama iz oblasti energetike i ekonomije. Zvanje naučnog saradnika stekla je 2006. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, zvanje docenta na Megatrend Univerzitetu 2008. godine, a zvanje vanrednog profesora i prorektora za nauku 2011. godine. Radila je u Prvoj ekonomskoj školi, Elektroprivredi Srbije, beogradskom aerodromu "Nikola Tesla". U Vladi Srbije je 2006. bila angažovana kao savetnik potpredsednika Vlade za energetiku i politiku zaštite životne sredine, a bila je i savetnica za energetiku tadašnjeg predsednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika.

Autor je i koautor četiri knjige iz oblasti energetike i održivog razvoja, napisala je i objavila više od 200 radova o problemima i mogućnostima srpskog energetskog sektora. Osnivač je nevladine organizacije (NVO) ženska vlada, član NVO Evropski pokret u Srbiji i organizacije East West Bridge, kao i član redakcijskog odbora časopisa "Eko Srbija". član je Srpske napredne stranke od 2009. godine i predsednik je Saveta stranke za energetiku i rudarstvo. Bila je od ministarka energetike od 2012. godine, a u prethodnoj vladi, od 2014. godine ministarka građevinrstva, saobraćaja i infrastrukture. Članica je Saveta Univerziteta u Beogradu, Upravnog odbora Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Upravnog odbora Fonda za razvoj Srbije, predsednik Upravnog odbora Fondaci je 5+ i predstavnik Srbije u Skupštini akcionara NIS-a.

Majka je jednog sina. ovori engleski jezik.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

RASIM LJAJIĆ, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija - Rođen je 1964. u Novom Pazaru gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Medicinski fakultet završio je u Sarajevu. U periodu od 1989. do 2000. godine radio je kao novinar za brojne dnevne i periodične listove na prostoru bivše SFRJ. Posle petooktobarskih promena izabran je za ministra za nacionalne i etničke zajednice u Vladi SRJ. Posle izbijanja krize na jugu Srbije, u decembru 2000. bio je potpredsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, a od septembra 2005. do jula 2008. predsednik tog tela. U avgustu 2001. godine imenovan je za potpredsednika Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju. Bio je ministar za ljudska i manjinska prava u Savetu ministara SCG.

Od jula 2004. predsednik je Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, a od jula 2006. ko ordinator za sprovođenje Akcionog plana za završetak saradnje sa tim sudom. Bio je dva puta izabran za ministra rada i socijalne politike 2007. i 2008. Potpredsednik i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija bio je i u prošloj vladi od 2014. do 2016. godine. Nedeljnik Vreme proglasio ga je za ličnost 2004. godine, a Evropski pokret u Srbiji dodelio mu je priznanje "Najevropljanin" za oblast politike u 2005. godini.

Oženjen je i ima dvoje dece.

Foto: MUP Srbije

NEBOJŠA STEFANOVIĆ, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova - Rođen je 20. novembra 1976. godine u Beogradu. Devetu gimnaziju "Mihajlo Petrović Alas" završio je u Beogradu, a diplomirao je na Fakultetu za poslovne studije Megatrend univerziteta. Zvanje magistra ekonomskih nauka stekao je 2011. godine, a doktorirao 2013. na Megatrend univerzitetu. Od 2004. do 2008. godine bio je zaposlen u preduzeću za spoljnu i unutrašnju trgovinu "Interspeed" d.o.o. na poziciji direktora marketinga. Od 2008. godine prelaz i na dužnost zamenika finansijskog direktora u preduzeću "Jabuka" d.o.o. Od 2004. do 2008. godine bio je odbornik u skupštini grada Beograda.

Na parlamentarnim izborima 2007. godine izabran je za narodnog poslanika, a na izborima 2012. godine izabran je za poslanika Skupštine Srbije i odbornika Skupštine grada Beograda. Od jula 2012. godine do aprila 2014.godine obavljao je funkciju predsednika Skupštine Srbije. Bio je i šef skupštinske delegacije u Interparlamentarnoj uniji. Osnivač je Srpske napredne stranke, član njenog Predsedništva, potpredsednik Glavnog odbora i predsednik Gradskog odbora Beograd. Govori engleski i ruski jezik, oženjen je i ima kćerku.

Foto: Tanjug, Tanja Valič

DUŠAN VUJOVIĆ, ministar finansija - Rođen je 1951. godine u Požarevcu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1974. godine. Na tom fakultetu je magistrirao 1977. godine, a doktorirao 1984. godine. Postdoktorske studije završio je 1990. godine na Univerzitetu Berkli (SAD) u oblasti primene strukturnih modela opšte ravnoteže na analizu strukturnih reformi u tranzicionim privredama.

Od novembra 1974. godine radio je kao asistent u Institutu za međunardnu politiku i privredu u Beogradu, a od oktobra 1975. kao asistent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Početkom 1979. godine primljen je u Svetsku banku kao ekonomista u programu "mladi profesionalci". Od 1985. do 1992. radio je kao docent i vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i kao rukovodilac projekta makroekonomskog modeliranja za potrebe Savezne Vlade SFRJ, Institut za statistiku. U Svetsku banku se vratio 1992. godine gde je do 1997. rukovodio programom stručnog usavršavanja kadrova iz ekonomskih ministarstava zemalja u tranziciji iz istočne i južne Evrope, bivšeg Sovjetskog saveza, Kine i Vijetnama.

Od 1998. do 2001. predvodio je stručne timove Svetske banke koji su radili na programima makroekonomske analize, strukturnih kredita i investicionih projekata reforme javnog sektora, uključujući reformu poreske administracije, trezora, budžetskog procesa, javne administracije, sudstva. Od 2001. do 2003. radio je kao predstavnik Srbije i Crne Gore u Savetu direktora Svetske banke, a od juna 2003. do kraja 2006. rukovodio programom Svetske banke u Ukrajini. Od 2007. do 2011. radio je kao vodeći ekonomista, prvo u regionu Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju, a zatim u nezavisnom odeljenju za evaluaciju rada Svetske banke. Od 2011. godine radio je kao konsultant Svetske banke i USAID-a u oblasti inovacija, budžetske reforme i reforme javnog sekora. Redovni je profesor ekonomije na beogradskom privatnom Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju FEFA.

Član je predsedništva Saveza ekonomista Srbije i glavni i odgovorni urednik časopisa Finansije, Ministarstva finansija Srbije. Objavio je više desetina radova u domaćim i inostranim časopisima u oblasti fiskalne politike, ekonomskog razvoja i rasta, institucionalnih i strukturnih reformi, inovacija, tranzicije. Bio je vodeći autor velikog broja studija i projekata restrukturiranja velikih preduzeća, reforme budžeta i javnog sektora. Oženjen je, ima dvoje dece. Govori engeski i ruski.

Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

ALEKSANDAR ANTIĆ, ministar rudarstva i energetike - Rođen je 1969. godine u Beogradu, diplomirani je ekonomista. Od septembra 2013. godine obavlja funkciju ministra saobraćaja u Vladi Srbije. U periodu od 1992. do 2013. godine bio je odbornik u Skupštini opštine Zvezdara u dva mandata i tri puta je biran za odbornika u Skupštini grada Beograda. Od 2004. do 2008. godine, obavljao je funkciju predsednika odborničke grupe SPS u Skupštini grada Beograda. Funkciju predsednika Skupštine Beograda obavljao je u dva mandata, od decembra 2008. do maja 2012. i od juna 2012. do septembra 2013. godine kada je izabran za ministra saobraćaja u Vladi Srbije. Na izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika u Skupštini Srbije. Od 2013. obavlja funkciju predsednika Upravnog odbora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije. Vlada Srbije imenovala ga je za nacionalnog koordinatora Srbije u mehanizmu saradnje Kine i Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) i na čelu je Radne grupe za projekat modernizacije pruge Beograd - Budimpešta.

Član je Upravnog odbora Fonda za razvoj Srbije. Član je Predsedništva SPS. Ruski patrijarh Kiril odlikovao ga je Ordenom Svetog Serafima Drugog stepena. Ima sina Andreja.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

ZORAN ĐORĐEVIĆ, ministar odbrane - Rođen u Beogradu 11. februara 1970. godine. Funkciju minira odbrane obavljao i u prethodnoj vladi od marta 2016. godine, a na to mesto je došao posle smene Bratislava Gašića. Master je ekonomskih nauka. Završio je Školu na

cionalne odbrane - Visoke studije bezbednosti i odbrane. Završava doktorske studije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju. Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija. Predsednik je Saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanje. Član je GO SNS i član je Udruženja Mensa Srbije. Govori engleski i ruski jezik. Oženjen je, otac je sina i ćerke.

Foto: Print screen/Youtube

ZLATIBOR LONČAR, ministar zdravlja - Rođen je 3. avgusta 1971. godine u Beogradu. Osnovnu i srednju školu završio je sa odličnim uspehom. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu školske 1996/97 sa prosečnom ocenom 8,50. Tokom studiranja uključivan je u više naučnoistraživačkih radova i učestvovao na kongresima studenata medici

ne i stomatologije bivše Jugoslavije. Govori engleski jezik. Specijalizirao je opštu hirurgiju 2003. godine. Školske 2008/09 godine upisao je doktorske studije iz Medicinske epidemiologije, na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i trenutno radi na pisanju doktorske disertacije. Od avgusta 2012. godine obavljao je funkciju direktora Urgentnog centra i pomoćnika direktora Kliničkog centra Srbije za medicinska pitanja. Od 2013 godine bio je načelnik odeljenja za transplantaciju. Učestvovao je u izradi više naučnih radova kao autor i koautor. Oženjen, ima jedno dete.

Foto: Tanjug, Sava Radovanović

ALEKSANDAR VULIN, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Rođen je 1972. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu završio je u Novom Sadu, gimnaziju u Sremskim Karlovcima, a Pravni fakultet u Kragujevcu. Bio je pomoćnik direktora marketinga u firmi Super pres, direktor marketinga u firmi Kolor pres i zamenik generalnog direktora Kolor medija internacional. Vulin je bio i odg

ovorni urednik nedeljnika "Pečat", dok je u više dnevnih i nedeljnih listova (Svet, Nacional, Pravda i Politika) bio kolumnista. Za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju postavljen je 2012. godine Osnivač je Jugoslovenske levice koju je napustio 1998. godine. Socijalističkoj partiji Srbije pristupio je na šestom kongresu, a iz nje se povukao 2007. godine i sa akademikom Mihailom Markovićem formirao Pokret socijalista, čiji je i danas predsednik. Bio je odbornik u beogradskoj opštini Rakovica i u Skupštini grada Beograda, kao i poslanik u Skupštini Srbije sa liste SNS. Od 2013. do 2014. godine bio je ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju. Autor je romana "Opadanje", "Lepota", "Mrak", kao i političke studije "Polit art". Oženjen je i ima jednog sina.

Foto: MN Press

VANjA UDOVIČIĆ, ministar omladine i sporta - Rođen je 1982. godine u Beogradu. Završio je Fakultet organizacionih nauka. Od septembra 2013. obavlja funkciju ministra omladine i sporta u Vladi Re publike Srbije. Bio je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije i proglašen za najboljeg igrača sveta, kao i više puta za najkorisnijeg igrača na takmičenjima. Za reprezentaciju je odigrao 284 utakmice i postigao 330 golova. Sa reprezentacijom je postigao brojne uspehe. Igrao je u klubovima Partizan, Jadran, Posilipo, Pro Reko, Mladost, Radnički. Sa Pro Rekom osvojio je dva puta Ligu šampiona, a sa Radničkim Kup Evrope i četiri puta Super kup.

Foto: Beta/Milan Obradović

JADRANKA JOKSIMOVIĆ, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije - Rođena je u Beogradu 1978. godine. Završila je XI beogradsku gimnaziju, diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu školske 2003. godine. Završila je master studije na Fakultetu za ekonomiju i poltičke nauke na univerzitetu "Alfa" u Beogradu. Dobitnik je više nagrada i stipendija, među kojima su stipendija ambasade Norveške za "Generaciju koja obećava" 2001. godine, stipendija vladinog Fonda za talente "Za najtalentovanije studente u Srbiji" 2000/01. godine. Karijeru započela kao demonstrator na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2003. godine na predmetima Ekonomija tranzicije i Diplomatija i diplomatska istorija.

U Srpskoj radikalnoj stranci radila je od 2005. do 2007. godine kao saradnik Aleksandra Vučića za međunarodne odnose, kao i u redakciji časopisa "Velika Srbija". Jedan je od osnivača SNS-a 2008. godine. Od 2007. do 2008. godine radila je u Skupštini Srbije kao stručni saradnik poslaničke grupe "Napred Srbijo". U maju 2012. godine izabrana je za narodnog poslanika na listi SNS-a. Govori engleski jezik.

Foto: Tanjug, Tanja Valič

BRANISLAV NEDIMOVIĆ, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine - Rоđеn je 1977. gоdinе u Srеmskој Mitrоvici i diplomirani je pravnik. Bio je gradonačelnik Sremske Mitrovice u dva mandata od 2008. do 206. godine. Bio je član Demokratske stranke Srbije, a republički poslanik bio je od 2004. do 2008. godine. DŠ je napustio 2011. godine i osnovao grupu građana "Vredna Mitrovica", koja je nastala objedinjavanjem više nevladinih organizacija. Član je SNS od 2015. godine, a u Predsedništvu SNS je od 2016. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Foto: Tanjug, Tanja Valič

MLADEN ŠARČEVIĆ, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Rođen je u Beogradu 1957. godine, gde je završio Prirodno-matematički fakultet. Bio je generalni menadžer Obrazovnog sistema "Ruđer Bošković". Osnovao je više privatnih škola u Srbiji i u regionu, među kojima su gimnazija "Milutin Milanković" i ekonomska škola "Kosta Cukić". Kako je navedeno na sajtu Obrazovnog sistema "Ruđer Bošković" Šarčević je od početka profesionalnog angažovanja bio posvećen obrazovanju na fakultetu, u srednjim i osnovnim ;školama i kao profesor je postizao vrhunske rezultate.Oženjen je, otac dvoje dece.

Foto: MN Press

GORAN KNEŽEVIĆ, ministara privrede - Rođen je 1957. godine u Banatskom Karlovcu. Funkcioner je SNS koji je od jula 2012. do septembra 2013. godine bio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u vladi čiji je premijer bio Ivica Dačić. Nakon rekonstrukcije vlade 2013. godine više nije bio na ministarskom mestu, a za vreme njegovog mandata desila se afera sa dozvoljenom koncentracijom aflatoksina u mleku. Bio je tri puta gradonačelnik Zrenjanina. ; Uhapšen je 2008. godine "u akciji protiv građevinske mafije", kada je na vlasti bila Demokratska stranka, čiji je tada bio funkcioner, a optužbi je oslobođen u novembru 2012. godine. Član SNS je od 2010. godine. Od 2014. godine član je Odbora direktora NIS-a. Oženjen je, otac četvoro dece.

Foto: youtube/prinstcreen

NELA KUBUROVIĆ, ministarka pravde - Rođena 1982. godine, dosadašnja pomoćnica ministra pravde. Na toj funkciji zameniće Nikolu Selakovića. Nela Kuburović diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu 2005. godine. Od  2006. godine radila je u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, gde je postala sudijski pomoćnik. Od decembra 2008. do avgusta 2009. godine radila je u Ministarstvu pravde, kao savetnik za pružanje stručne pomoći Visokom savetu pravosuđa. Od avgusta 2009. godine radila je u Sektoru za normativne poslove, a od maja 2013. godine u Odeljenju za statusna pitanja sudija u Visokom savetu sudstva bila je načelnik. Učestvovala je u izradi više zakona.

Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

ANA BRNABIĆ, ministarka državne uprave i lokalne samouprave - Rođena 1975. godine, predsednica je Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj. Ima MBA diplomu iz marketinga s univerziteta Hul, u Engleskoj, i više od devet godina iskustva na menadžerskim pozicijama na različitim projektima međunarodnog razvoja, kao i u Vladi Srbije. Izvršni je direktor Peksim fondacije od njenog osnivanja 2010, a pored toga, angažovana u kompaniji Kontinental vind Serbija gde je radila na realizaciji investicije vredne 300 miliona evra u vetropark u opštini Kovin. Osnivač je NALED-a, kao viši koordinator USAID-ovog programa za ekonomski razvoj opština i od tada sarađuje sa Izvršnom kancelarijom na jačanju kapaciteta. Predsednica je Savetodavnog odbora Etno mreže nacionalnog proizvođača rukotvorina koje obuhvata više od 500 žena iz svih krajeva Srbije, organizovanih zadruge ili udruženja, koja doprinose negovanju tradicije i starih zanata.

Foto: Tanjug, Zoran Žestić

VLADAN VUKOSAVLJEVIĆ, ministar kulture i informisanja - Rođen je 1962. godine, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Do izbora obavljao funkciju gradskog sekretara za kulturu Beograda Vladan Vukosavljević. Gradski sekretar za kulturu bio je od 2013. do 2016. godine.

Foto: Screenshot

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ, ministarka bez portfelja - Rođena je 1951. godine u Rači Kragujevačkoj. Od аvgustа 2014. godine bila je direktorkа Bolnice zа psihijаtrijske bolesti "Dr Lаzа Lаzаrević" u Beogrаdu. Redovnа je profesorkа nа Medicinskom fаkultetu u Krаgujevcu. Član je i funkcioner SPS-a. U Prelaznoj Vladi Srbije od oktobra 2000. do januara 2001. bila je ministarka za brigu o porodici. U dva mandata bila je poslanik u Skupštini Srbije i u dva mandata savezni poslanik. Ministarka zdravlja bila je od jula 2012. do aprila 2014. godine. Od 2008 godine bila je predsednica Skupštine Srbije, a 2012. godine dva meseca je bila i vršilac dužnosti predsednika Srbije, pošto je predsednik Boris Tadić podneo ostavku.

Foto: Beta-Saša Đorđević

MILAN KRKOBABIĆ, ministar bez portfelja - Rođen je 1952. godine, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Za zamenika gradonačelnika Beograda izabran je 2008. godine.Na toj funkciji bio je do 2012, a te godine imenovan je za direktora JP "Pošta Srbije". Bio je biran za odbornika u Skupštini grada 2008, 2012 i 2014. godine. Od 2012. do 2016. u tri mandata bio je biran za poslanika Skupštine Srbije. Oženjen je i ima dvoje dece. Predsednik je PUPS-a.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ministri se zakleli!

Izvor: Mondo, 11.Avg.2016

Skupština Srbije izabrala je danas novu vladu, koja ima 19 ministara, predvođenih premijerom Aleksandrom Vučićem. Ministri položili zakletvu...Nova vlada izabrana je prozivkom poslanika. Za njen izbor glasala su 163 poslanika, protiv su bila 62, a uzdržanih nije bilo...Mandat vlade počeo je da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.