„Ko radi? Deset godina posle!“ u Novom Sadu

Izvor: Danas, 22.Okt.2014, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Ko radi? Deset godina posle!“ u Novom Sadu

Novi Sad - Grupa Popečitelji će u petak, 24. oktobra, nastupiti u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, u okviru serije koncerata pod nazivom „Ko radi? Deset godina posle!“, kojim bend ove godine obeležava deset godina od objavljivanja albuma „Ko radi?“.

Na ovom nastupu, kome su prethodili koncerti u Beogradu, Nišu i Zaječaru, Popečitelji će pored svih numera sa tog albuma, svirati i pesme koje su tada bile sastavni deo njihovih koncerata. Na koncertu će se kao specijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << gost pojaviti i poznati novosadski underground trudbenik Ilija Vlaisavljević Bebec (Boye, Obojeni program).

Ova ploča, izdata na etiketi Mojo beat 2004. godine, predstavlja kombinaciju slobodnog, sirovog folk-funk rocka i aranžmanski svedene, moderne produkcije, uz primese trance i drum and bass elemenata. „Ko radi“ se ubraja među najbolje albume izdate te godine u Srbiji, a naslovna numera sa albuma se prošetala po prvim mestima domaćih top-lista. Ovim albumom i eksplozivnim koncertima sebi obezbeđuju kultni status na andergraund sceni Srbije i tvrdokornu bazu fanova koja ne propušta njihove mnogobrojne nastupe u većim gradovima u Srbiji.

Povodom ovih koncerata bend je odlučio da objavi i jedan kuriozitet. Numera „Kvarcna“ je bila sastavni deo tadašnjih koncerata Popečitelja, ali nije našla svoje mesto na albumu „Ko radi?“, a ni na kasnijim albumima. Snimak je načinjen 2005. godine u Varšavi, u studiju Silentio records, na tadašnjoj turneji benda u Poljskoj. Pesmu možete preslušati i preuzeti na zvaničnom sajtu i na soundcloud profilu benda.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.