Ko od stranih zvezda slavi pravoslavni Božić?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2014, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko od stranih zvezda slavi pravoslavni Božić?

Verovali ili ne, neke od najvećih holivudskih zvezda slave pravoslavni Božić. Neki su rođeni u pravoslavnim porodicama, a neki su u našu veru prešli zbog ljubavi. Saznajte ko su oni.

Poreklom je Jermenka : Kim Kardašijan

 

Starleta Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Zvezda je čak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prošle godine na svom Tviter profilu svima čestitala Božić 7. januara.

Zbog ljubavi promenio veru (i običaje)

Tom Henks, koji je daleki potomak Abrahama Linkolna, zbog ljubavi je prešao u pravoslavnu veru. Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije.

 

- Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca, rekao je Tom.

  I Naomi je zbog ljubavi prešla u pravoslavlje  

Naomi Kembel rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, Naomi je postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ko od stranih zvezda slavi pravoslavni Božić?

Izvor: Dzungla.org, 06.Jan.2014

Verovali ili ne, neke od najvećih holivudskih zvezda slave pravoslavni Božić. Neki su rođeni u pravoslavnim porodicama, a neki su u našu veru prešli zbog ljubavi. Saznajte ko su oni.. OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.