Ko ne nosi masku - 100 evra

Izvor: B92, 19.Jun.2020, 11:12

Ko ne nosi masku - 100 evra

Ankara -- U 48 turskih provincija obavezno je nošenje zaštisnih maski, a za one koji se ne budu pridržavali te odrredbe, predviđena je kazna od 900 turskih lira.

To je više od 100 evra, navodi sajt Haberler.

Turske vlasti uvele su obavezu nošenja maski u tri najveća grada i subotu će zbog studentskih ispita uvesti ograničeni policijski čas, kako bi sprečile širenje koronavirusa, nakon što je došlo do porasta broja novih slučajeva posle ponovnog otvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogih firmi.

Guverneri Istanbula, Ankare i Burse saopštili su da će maske biti obavezne na osnovu preporuka naučnog savetodavnog veća.

U Turskoj se beleži porast broja novozaraženih, a ministarstvo zdravlja je saopštilo da je u poslednjih mesec dana dnevni broj novih slučajeva oko 600 samo u Istanbulu, koji je sa 15 miliona stanovnika najmnogoljudniji grad u toj zemlji.

U Turskoj je od početka epidemije potvrdjeno više od 184.000 slučajeva, a preminule su 4.882 osobe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.