Ko je sve Prištini rekao ne

Izvor: B92, 24.Maj.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je sve Prištini rekao "ne"

Od 2014. godine do danas sprečen je prijem tzv. Kosova u devet međunarodnih organizacija.

Za četiri godine - od 2014. do 2018. godine, 13 država je povuklo priznanje, stoji u Izveštaju o pregovorima između Beograda i Prištine od 2013. do maja ove godine koji je stigao u skupštinu i biće predmet rasprave.

Tih devet međunarodnih organizacija su Unesko, Svetska carinska organizacija, Interpol, Međunarodna organizacija za vino i vinovu lozu (IOV), Evropska studentska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unija, Evropska radio-difuzna unija (EBU), Međunarodna organizacija vrhovnih revizorskih institucija, Evropska mreža operativnog prenosnog sistema za električnu energiju i Međunarodno udruženje avio-prevoznika.

Takođe, od 2014. do 2018. godine 13 država je povuklo priznanje - Solomonska Ostrva, Surinam, Burundi, Liberija, Papua Nova Gvineja, Lesoto, Komonvelt Dominika, Grenada, Komori, Madagaskar, Palau, Gvineja Bisao i Sao Tome i Principe.

Države koje su priznale od 2014. do 2018. godine su: Tonga, Singapur, Antiga i Barbuda, Togo, Bangladeš i Barbados, dodaje se u izveštaju.

Sednica na kojoj će izveštaj o KIM biti jedina tačka dnevnog reda zakazana je za ponedeljak 27. maj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.