Ko je radio a ko zabušavao u Skupštini Srbije?

Izvor: Vesti-online.com, 17.Avg.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je radio a ko zabušavao u Skupštini Srbije?

Sadašnji saziv Skupštine Srbije počeo je s radom 16.04.2014. godine, kada je 250 poslanika položilo zakletvu i počelo sa radom. Od tada do danas usvojen je 31 zakon, a zanimljivo je to da se čak 109 parlamentaraca nijednom nije obratilo plenumu.

Od ukupno 250 poslanika, 109 njih nikada se nije javilo za reč

 

Portal Telegraf.rs donosi zanimljivu statistiku iz najvećeg zakonodavnog tela u Srbiji! Prema saznanjima ovog portala, Skupština Srbije je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 31. radni dan doneo isti broj zakona, od toga njih 30. po hitnom postupku.

 

Za sve to vreme na predložene zakone podneto je ukupno 232 amadmana, ali su usvojena samo 23.

 

Srpski poslanici i nisu bili baš radi za raspravu i držanje govora, a to dokazuje činjenica da je od 16. aprila do 30. juna bilo 3.133 obraćanja narodnih poslanika, a od ukupno 250 njih 109 se nikada nije javilo za reč.

 

Najaktivniji narodni poslanici su bili Zoran Babić (SNS) – 75 obraćanja, Vladimir Pavićević 72 i Zoran Živković sa 60 održanih govora. Od 250 poslanika 1/3 – 84 je uvek bila prisutna na glasanjima za predložene zakone.

 

Ostaće upisano i to da se nijednom nisu obratili plenumu i istaknutiji ljudi u svojim strankama, kao što su: Balša Božović (DS), Bojan Kostreš (LSV), Branko Ružić (SPS), Dragoljub Mićunović (DS), Milan Korać (PUPS) koji je kao najstariji poslanik presedavao sednicama dok nisu položene zakletve, Milanka Karić, Milutin Mrkonjić (SPS), Petar Škundrić (SPS) i Oliver Dragojević (SPS).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.