Ko je omiljeni pirotski balondžija

Izvor: RTS, 12.Nov.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je omiljeni pirotski balondžija

U poslednjih petnaestak godina, nijedno slavlje se ne može zamisliti bez raznobojnih balona od kojih se prave razne kreacije. Tako i Pirot već deceniju i po ima svog profesionalnog "balondžiju" Zorana Miloševića. Njemu su baloni nekada bili hobi, a sada ozbiljan posao od koga, kaže, solidno živi.
Petnaest godina, gotovo svakodnevno, Zoran Milošević svojim kreacijama od balona uveseljava najčešće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << decu. Kaže da je to najteže, jer da bi vam najmlađi verovali, morate biti i sami pomalo detinjasti, a to se ne može odglumiti.

"Deca ne znaju da sakriju ni tugu ni sreću. Znači, nema lepše nego kada klinac vidi sve ovo i uputi jedan divan osmeh, znači to me ispunjava", kaže balondžija Zoran Milošević i dodaje da nije bio svestan šta sve može da se napravi od balona.
Kreativni ljudi poput populanog balondžije "Čika Mungosa", pozitivno utiču na odrastanje dece, a kroz igru uče da logično razmišljaju i rešavaju probleme ističu stručnjaci.
"Kroz baratanje predmetima akomodacija oka je vrlo bitna i samim tim dete kroz motoričke aktivnosti povezivanje i usklađivanje pokreta sa mislima, čulima, sa samim akcijama razvija svoje sposobnosti", objašnjava pedagog Jelena Janjić.
Uprkos modernim tehnologijama, za pirotskog balondžiju ima posla na pretek. Usavršava se i razmenjuje iskustva sa kolegama iz celog sveta, jer želi da još dugo uveseljava i sebe i decu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.