Ko je oborio ruski avion? Kremlj: Nije Erdogan

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je oborio ruski avion? Kremlj: Nije Erdogan

Kremlj se fokusira na saopštenja Ankare da su druge osobe izdale naređenje da se obori ruski avioni Su-24, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je komentarisao informacije da je navodno predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan lično izdao naredbu da se obori ruski avion u Siriji 2015. godine.

"Nejasno je odakle su se pojavile te informacije i koliko se mogu smatrati pouzdanima. Mi se fokusiramo na zvanična saopštenja turske strane da su drugi ljudi izdali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naređenje za uništavanje ruskog aviona", prokomentarisao je Peskov.

Ruski avion Su-24 oboren je 24. novembra 2015. godine u Siriji.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je avion oboren raketom klase "vazduh-vazduh", koja je ispaljena iz turske letelice F-16 iznad teritorije Sirije i da je avion oboren u Siriji na četiri kilometra od granice sa Turskom, preneo je Sputnjik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stav Moskve o obaranju ruskog "suhoja" u Siriji

Izvor: RTS, 03.Dec.2019

Moskva polazi od činjenice da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nije izdao naređenja za napad na ruski avion Suhoj Su-24 u Siriji 2015. godine, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. . "Rukovodimo se saopštenjima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.