Ko je kriv za tragediju na Dunavu?

Izvor: B92, 31.Maj.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je kriv za tragediju na Dunavu?

Mađarska policija je uhapsila kapetana kruzera koji je učestvovao u nesreći na Dunavu u kojoj je poginulo najmanje sedam južnokorejskih turista.

Sedmoro ljudi je spaseno, a za 19 se još traga.

Kapetan je 64-godišnji ukrajinski državljanin identifikovan kao Jurij C. iz Odese, a uhapšen je zbog nemara u upravljanju vodenim saobraćajem, što je dovelo do masovnog gubitka ljudskih života, saopštila je policija.

"Kapetan kruzera, ukrajinski državljanin, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispitan je u svojstvu osumnjičenog", dodaje policija.

"Nakon saslušanja Jurij C. (64) je smešten u pritvor", navodi se.

Ukrajinski kapetan koji je uhapšen pod sumnjom za izazivanje nesreće negira krivicu i tvrdi da nije prekršio propise.

Njegov advokat kaže kako kapetan ima 44 godine iskustva i da je jedan od najiskusnijih kapetana na Dunavu kao i da nikad nije izazvao nesreću.

Mađarska spasilačka služba je saopštila da su male šanse da su nestali preživeli.

Vlasnici potonule Sirene, 27 metara dugog dvopalubnog rečnog broda, kompanija "Panorama dek", kažu da je bio redovno održavan.

U trenutku nesreće bio je na uobičajenom večernjem turističkom krstarenju Dunavom.

Nesrećja se dogodila na popularnom delu Dunava s kog turisti na brodovima mogu da vide osvetljen grad i zgradu parlamenta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.