Ko je kriv za nerede u Francuskoj? FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 10:54

Ko je kriv za nerede u Francuskoj? FOTO/VIDEO

Lider španske desničarske partije VOKS Santjago Abaskal, optužio je radikalne muslimane koji žive u EU da podstiču i upravljaju neredima u Francuskoj.

List El Pais navodi da je Abaskal konstatovao da postoji Evropa kojoj preti gomila antievropljana koji razbijaju policijske stanice, pale biblioteke i ubadaju noževima i nisu voljni da se prilagode načinu života i zakonima u evropskim zemljama, već smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Evropljani moraju da se prilagode njima, prenosi portal Euraktiv.

Abaskal je odbacio ideje nekih analitičara koji sugerišu da su siromaštvo i marginalizacija osnovni uzrok nemira u Francuskoj jer, kako je rekao siromaštvo i marginalizacija nikada nisu naveli Evropljane hrišćanske veroispovesti da nožem ubadaju bebe na jugu Francuske, presecaju vrat učitelju na periferiji Pariza, ubijaju u diskotekama kao npr. u pariskom klubu Bataklan i dr.

"Evropa ne može nastaviti da uvozi imigraciju iz muslimanskih zemalja", poručio je Abaskal u svom govoru u Barseloni.

Iako je protekla noć u Francuskoj protekla relativno mirno i sa manje nasilja nego prethodne noći, vlasti su i dalje u pripravnosti.

Francuska vlada je pozvala društvene mreže da preduzmu korake i uvedu mere protiv govora mržnje s obzirom da mladi u Francuskoj koriste onlajn platforme za koordinaciju svojih nasilnih izgreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.