Ko čisti trotoare ispred napuštenih kuća u Melencima

Izvor: RTS, 24.Sep.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko čisti trotoare ispred napuštenih kuća u Melencima

Obaveza vlasnika je da održavaju zelene površine i kanale ispred kuća u selima. Pošto je sve više praznih kuća, prostor ispred njih ostaje zakorovljen. Da bi rešili taj problem u Mesnoj zajednici Melenci su organizovali radnu akciju.
Od rastinja se nije videla kuća, a nakon samo pola sata rada, trotoari su ponovo postali prohodni. Goran Janković iz Melenaca je sa dvadesetak meštana učestvovao u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radnoj akciji na kojoj su uređivali prostore ispred kuća u kojima niko ne živi.

„Toliko bi mogao svaki građanin sela da odvoji vremena, ali nažalost eto nije u mogućnosti ili ne mogu, ili nisu tu ili neće. Eto mi smo uspeli da se organizujemo da uradimo. Sad nadamo se da će to postati praksa, da će to podstaći ove koji do sad nisu, pa će se oni priključiti nama da zajedno to uradimo", kaže Goran Janković, iz Melenaca.
Meštani Melenaca opravdavaju ovakvu akciju:
"Moralo bi biti češće da se celo selo sredi. Ovo je veliko selo, nije malo. Morala bi da se uradi ta humanitarna pomoć da svima bude lepo", kaže Mirjana Cvetić, iz Melenaca.
Prijave inspekciji stižu zbog ovog problema, ali su nadležni nemoćni, jer nemaju kome da uruče nalog za izvršenje radova. U Melencima trenutno ima dvadesetak kuća ispred kojih niko nije uređivao zelene površine ovog leta.
"To su kuće koje trenutno nemaju vlasnika i koje su zarasle u korov. Kao što znate septembar je mesec, deca su krenula u školu i želimo da povećamo bezbednost dece da idu trotoarima, da ne ide putem", navodi Veselin Frajić, iz MZ Melenci.
U Komunalnoj inspekciji Grada Zrenjanina navode da se meštani u selima, sem na zarasle zelene površine, najčešće žale i na zapuštene kanale za odvođenje vode, ispuštanje otpadnih voda u kanale. Inspektori u tim slučajevima nalažu vlasniku ispred čije kuće je problem da ga sanira, a ako to ne učini podnosi se prekršajni nalog.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.