Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2016, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će ostati bez fotelje zbog Savamale

Da li će i ko će iz gradske vlasti politički odgovarati zbog rušenja u Savamali? O ostavkama se samo spekuliše u medijima, gradonačelniku je "još rano za izjave", a za mandatara Aleksandra Vučića slučaj je, kako kaže, suštinski rešen.

Kad nadležni završe istragu, ostavke će, kaže Vučić, biti lični čin.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prethodnih dana izbegava novinare i pitanja da li će podneti ostavku zbog rušenja u Savamali. No, on svuda šalje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svog zamenika. Šalje li se time i slika da su mediji na dobrom tragu kada spekulišu da je Mladenović novi gradonačelnik, sam Mladenović za N1 kaže da nema komentar.

Oprezno i diplomatski govori i ostavkama: "Ja vam samo kažem da sačekamo izveštaj, da ne bismo sad ovde licitirali ko je u čemu učestvovao, ko u čemu nije. Sačekajte, budite strpljivi toliko", kazao je on.

U medijskoj licitaciji imenima jedno se pominje stalno, no uredniku NIN-a Nikoli Tomiću zanimljivija su ona koja se ne pominju:

"Nema Vesića, nema prvog čoveka gradske policije Milića, nema prvog čoveka komunalne policije Ristića, kao da se javnost usmerava isključivo prema Siniši Malom, što je, čak i da je on direktni organizator, nerealno. Dakle, ima tu još ljudi čija odgovornost mora da se utvrdi", kaže Tomić.

Bude li Siniša Mali jedini žrtveni jarac, vladavine prava, kaže Tomić, neće biti.

Da li će rušenje u Savamali srušiti prvog čoveka grada i kako pravim imenom nazvati ono što se desilo u noći 24. aprila? Da li je to zaista najveća afera ove vlasti, kako to tvrde pojedini, ili je na delu političko-medijska akcija, a ne stvarni problem, kako još jednom ponavlja prvi čovek države?

On tvrdi: nećete vi glavu Siniše Malog, već moju: "I slobodno tucite mene, nemojte da pričate da vas interesuje Siniša Mali i da vas interesuje neko drugi, pošto vas ne interesuje. Interesuje vas Aleksandar Vučić. Slučajno nisam znao za tu akciju, da jesam, rekao bih im 'uzmite bagere i buldožere i porušite u po bela dana, a daj meni ovaj jedan da sednem u njega, evo ja ću to da uradim da to ruglo, kriminalno tamo sklonim'", kazao je Aleksandar Vučić.

Država je priznala sopstvenu odgovornost, čime je, tvrdi mandatar, slučaj suštinski rešen, a da li će, nakon istrage, neko povući i lični potez, kako Vučić kaže to ga ne zanima.

Zanima, međutim, građane koji će na sutrašnjem protestu još jednom, treći put od rušenja u Savamali zatražiti da se kazne neposredni izvršioci, ali pre svega imenom i prezimenom otkriju nalogodavci iz vrha gradske vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.