Knežević: Zabarikadirao sam se, na prvoj liniji fronta

Izvor: B92, 30.Nov.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Zabarikadirao sam se, na prvoj liniji fronta

Podgorica -- Podgorički Viši sud uvažio je žalbe Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i odredio zatvor poslanicima opozicionog DF Milanu Kneževiću i Nebojši Medojeviću.

Njima je određen pritvor zbog odbijanja da svedoče u predmetima SDT-a, saopšteno je danas iz tog suda.

Milan Knežević je rekao za Sputnjik da se neće dobrovoljno predati policiji, ali da je spreman da vodi pregovore sa parlamentarnim rukovodstvom o mirnom rešenju situacije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Zabarikadirao sam se u skupštini, na prvoj liniji fronta… Već sam poslao jasan signal da se neću dobrovoljno predati. Sa mnom su ovde kolege poslanici iz Demokratskog fronta. Država ima čitav represivni aparat koji sve vreme koristi protiv mene i mojih kolega i celog našeg opozicionog saveza. Oni mogu pokušati da uđu silom. Rekao sam im: vi imate silu, a mi veru, i videćemo kakav će biti epilog“, izjavio je Knežević.

Prema njegovim rečima, za podne je zakazan sastanak opozicionih poslanika sa rukovodstvom parlamenta kako bi se rešio konflikt „koji niko u DF ne želi“.

"Međutim, ako budemo morali, branićemo naše živote i naša prava i ljudske slobode koje nam se grubo gaze već skoro tri godine“, dodao je on.

Rano jutros, nakon završetka skupštinskog zasedanja, policija uhapsila poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i sprovela ga u zatvor u Spužu.

Naime, poslanicima opozicionog Demokratskog fronta, Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću, Viši sud u Podgorici odredio je pritvor u trajanju od najduže dva meseca, odnosno dok ne pristanu da svedoče.

U saopštenju Višeg suda se navodi da su uvažene žalbe Specijalnog državnog tužilaštva i preinačena rešenja sudije za istragu ovog suda, pa je svedocima Milanu Kneževiću i Nebojši Medojeviću, odre]en pritvor, jer su pred Specijalnim državnim tužilaštvom i nakon što su bili novčano kažnjeni rešenjima vanraspravnog krivičnog veća tog suda ponovo odbili da svedoče u predmetima Specijalnog državnog tužilaštva.

Pritvor će, kako se navodi, trajati dok Knežević i Medojević ne pristanu da svedoče ili dok njihovo saslušanje postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže do dva meseca računajući od dana i časa hapšenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.