Knežević: Niko nije pio otrovno mleko

Izvor: RTS, 19.Maj.2013, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Niko nije pio otrovno mleko

Jasno je da niko u Srbiji nije pio otrovno i kancerogeno mleko već da je u pitanju bila političko-medijska afera, rekao ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Ministar poljoprivrede Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević izjavio je da je jasno da niko u Srbiji nije pio otrovno i kancerogeno mleko već da je u pitanju bila političko-medijska afera.

"Najveću štetu pretrpeli su seljaci, i to oni siromašni koji imaju po nekoliko krava i proizvodnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mleka obezbeđuju egzistenciju svojoj porodici. Iako se aflatoksin u nešto većim koncentracijama pojavio u svim državama našeg klimatskog pojasa, samo je u Srbiji od toga napravljen skandal s lošim posledicama po privredu i građane", rekao je Knežević u intervjuu za Večernje novosti.

Knežević je rekao da su u svemu tome jasni "politički motivi Demokratske stranke i aktuelne Vlade Vojvodine", ali i pojedinaca za koje je ministar ocenio da rade u interesu "uvoznog lobija", "za ličnu korist, a protiv interesa domaćih proizvođača".

"Tržište mleka se stabilizovalo čim su potrošači shvatili da nema nikakve opasnosti od konzumiranja mleka i da je u pitanju isfabrikovana afera. Nivo aflatoksina zavisi od mnogo faktora, od njive do trpeze, i njegovo povećano prisustvo u ekstremnim klimatskim uslovima kakvi su bili prošlog leta ne može se sprečiti kampanjski, već sistematskim i dugogodišnjim merama", rekao je Knežević.

Govoreći o briselskom sporazumu, ministar je izrazio nadu da će Srbi s Kosova, nakon emotivne reakcije, uvažiti interese države i nacije i da će prihvatiti da sprovedu taj sporazum.

"Sporazum se može kritikovati na razne načine, ali predstavlja najbolje moguće rešenje u ovom trenutku. Njegova primena Srbiji daje mogućnost da rešava ostale nagomilane probleme", naveo je ministar.

Knežević je ponovio da očekuje prevremene izbore u Vojvodini jer kako smatra, vlast Demokratske stranke više nema legitimitet i rezultati njene trinaestogodišnje vladavine su katastrofalni.

"I u Beogradu je značajno promenjena izborna volja građana, i to moraju da uzmu u obzir odbornici Skupštine grada", rekao je Knežević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.