Knežević: Cena hleba ostaće nepromenjena do 30. septembra

Izvor: Blic, 10.Avg.2012, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Cena hleba ostaće nepromenjena do 30. septembra

Ministar poljoprivrede Goran Knežević najavio je danas da će cena hleba ostati nepromenjena do 30. septembra, zbog intervencija države iz robnih rezervi, a posle toga slede novi razgovori sa pekarima.

Govoreći o posledicama suše, čija procena još nije napravljena, on je poručio da će Vlada pomoći koliko može da se štete saniraju.

- Štab za vanredne situacije prikuplja podatke sa terena i posle toga će se preduzeti konkretne mere. Nažalost, zbog finansijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogućnosti, država neće moći direktno da finansira sanaciju, ali će osloboditi poljoprivredne proizvođače nekih nameta koji su u ingerenciji države - istakao je Knežević tokom radne posete Arilju .

On je rekao da će sredinom septembra biti rebalans budžeta, kojim će se odrediti sredstva kojima će Vlada moći da raspolaže do kraja godine, i kojima će se obezbediti normalno funkcionisanje države i saniranje šteta suše.

Srbija je u ozbiljnim problemima. Republički budžet je razoren i samo za normalno funkcionisanje države do kraja godine, za plate, penzije i ostala izdvajanja, potrebno je pronaći 2,5 milijarde evra, koje Srbija u ovom trenutku nema, izjavio je Knežević.

Tokom radne posete Arilju, Knežević je razgovarao sa predstavnicima malinara iz udruženja "Vilamet", ali i sa predstavnicima opštine, upoznao i sa radom lokalne samouprave, razvojnim projektima i mogućnostima za unapredjenje saradnje Ministarstva poljoprivrede i opštine Arilje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.