Ključni svedok AFERE DRŽAVNI UDAR ostaje iza rešetaka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključni svedok AFERE "DRŽAVNI UDAR" ostaje iza rešetaka!

Veće Višeg suda u Podgorici odbilo je, kao neosnovanu, žalbu advokata Saše Sinđelića, svedoka saradnika u slučaju pokušaja terorizma, na rešenje o određivanju ekstradicionog pritvora, saopšteno je iz Višeg suda.

Sinđeliću je, pre nekoliko dana, određen ekstradicioni pritvor zbog međunarodne poternice koju je raspisala Hrvatska. Hrvatska potražuje Sinđelića zbog izdržavanja zatvorske kazne od 21 godine, po presudi Županijskog suda u Vukovaru, zbog ubistva Mirka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Fotisa.

On je, u međuvremenu, Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore podneo zahtev za azil nakon što je pre 15 dana iz Srbije ilegalno prešao granicu jer mu je tamo, navodno, bio ugrožen život. Pravnici različito ocenjuju da li Sinđelić ima pravo na azil imajući u vidu da je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od 21 godine.

Crnogorski zakon predviđa da lice, u slučaju da je osuđeno na kaznu zatvora za teška krivična dela, ne može dobiti azil, ali ima i mišljenja stručnjaka koji navode da u ovom slučaju primat ima međunarodno pravo koje, u pojedinim situacijama, takvu mogućnost dopušta.

Po zakonu, ekstradicioni pritvor može trajati najviše osam meseci.

MUP odluku o azilu donosi u roku od šest meseci a izuzetno taj postupak može trajati godinu dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.