Ključna nedelja za rekonstrukciju

Izvor: RTS, 19.Jul.2013, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključna nedelja za rekonstrukciju

I dalje bez konkretnih poteza u rekonstrukciji Vlade, ali prvi potredsednik Vlade Aleksandar Vučić poručuje da je bilo dosta odugovlačenja, i da će rekonstrukcija biti završena do kraja jula. Naprednjaci spremni da zamene bar tri ministra, a socijalisti najmanje jednog. URS rešio da ne smenjuje nijednog svog ministra.

Dve sedmice posle prvog sastanka lidera vladajuće koalicije još nema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << konkretnih poteza u rekonstrukciji. Iduće nedelje trebalo da budu redefinisani ciljeve Vlade, zamenjeni ministri i određen glavni pregovarač sa EU. "Dosta je bilo odlugovlačenja", poručuje prvi potpredsednik Vlade i ponavlja da će rekonstrukcija biti završena do kraja jula.

Partije su rekle svoje. Tačka na rekonstrukciju, međutim, još nije stavljena, ali jeste na spekulacije o tome hoće li biti zamene premijera i izbora.

"Samo je jedno sigurno - nikada neću biti premijer političkim i kalkulantskim igrama, već samo ukoliko bi to neki izbori na takav način odredili, a u ovom trenutku ne mislim da su izbori prioritet Srbije", poručuje prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Priznaje da su svi, pa i on krivi što tempo rekonstrukcije nije brži. Zato će, poručuje, iduća nedelja biti presudna, a sve će biti urađano efikasno.

"Da budu postavljeni ljudi koji će da donesu promene, svežinu, novu energiju i da takvim radom omogućimo i obezbedimo da u budućnosti bude više odgovornosti i više ozbiljnosti i da niko ne bude 'vezan za fotelju' u koju je i izabran samo zato da bi služio svom narodu i građanima", kaže Vučić.

Naprednjaci su rekli da su spremni da zamene bar tri ministra, a socijalisti najmanje jednog, URS je rešio da ne smenjuje nijednog svog ministra.

"Nemamo apsolutno nikakav problem da se sve troje povučemo ako je to potrebno. Ako ima boljih, dobro su došli za Srbiju"poručuje lider URS-a Mlađan Dinkić.

Na pitanje da li to znači da je URS sebi potpisao ispisnicu iz Nemanjine, potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović odgovara da je to pitanje za Dinkića, a ne za nju.

Međutim, sa drugog nivoa naprednjaka stižu i nagoveštaji novog koalicionog sporazuma.

"Ono što ja mogu kao predstavnik SNS-a da kažem je da ako neko neće da učvestvuje u rekonstrukciji, to može da znači svakako i razgovor o nekom koalicionom sporazumu novom, ali to je sada stvar na našim liderima koji će sesti i razgovarati, ali moramo se menjati", izjavila je potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović.  

Socijalisti su više puta istakli da nisu prepreka rekonstrukciji, a danas se o toj temi nisu oglašavali.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.