Klizište zatrpalo 83 radnika

Izvor: RTS, 29.Mar.2013, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizište zatrpalo 83 radnika

Na Tibetu klizište zatrpalo 83 radnika. Više od 1.000 policajaca, vatrogasaca, vojnika i medicinskog osoblja traga za preživelima. Vlasti tvrde da je nesreća posledica prirodne katastrofe.

U velikom klizištu u rudarskoj oblasti Tibeta zatrpana su 83 radnika, saopštile su lokalne vlasti.

Oko dva miliona kubnih metara blata, kamenja i raznih predmeta prekrilo je deo gde su radnici spavali obuhvativši površinu od oko četiri kvadratna kilometra, javila je kineska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << televizija.

Klizanje terena dogodilo se oko 6.00 časova po lokalnom vremenu u oblasti gde su nalazišta zlata, u okrugu Maidžokungar u Lasi, glavnom gradu kineske autonomne oblasti Tibetu.

Klizište se nalazi na oko 70 kilometara istočno od Lase. 

Žrtve, među kojima su i dva Tibetanca, radile su u ogranku kineske državne korporacije za iskopavanje zlata, koja je najveći proizvođač tog dragocenog metala u zemlji, navodi Sinhua.

Više od 1.000 policajaca, vatrogasaca, vojnika i medicinskog osoblja poslato je ne to mesto da traga za preživelim. Spasioci imaju opremu za detektovanje da li pod nanosima ima znakova života.  Oko 30 građevinskih mašina takođe uklanjaju blato. 

Spasilačke ekipe nastaviće da tragaju za preživelim tokom večeri i noći.

Kineske vlasti ne znaju šta je uzrkok nesreće i samo navode da je ona posledica "prirodne katastrofe".

Lekari u obližnjoj bolnici rekli su da im je naloženo da se pripreme da prihvate preživele, ali za sada niko još nije doveden.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađeno telo jednog od 83 rudara na Tibetu

Izvor: Akter, 30.Mar.2013, 17:46

Spasioci su pronašli samo jedno telo od 83 zatrpanih u klizištu u rudarskoj oblasti Tibeta, javila je u subotu Sinhua

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.