Klix: Dodik pozvao Tačija u posetu BiH

Izvor: B92, 23.Jun.2019, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klix: Dodik pozvao Tačija u posetu BiH

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je zvanični poziv Hašimu Tačiju da dođe na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, saznaje Klix.ba.

Kako saznaje Klix, Tači će u toku naredne sedmice doneti odluku da li će se odazvati pozivu.

Treba podsetiti i da je predsednik tzv. Kosova prošlog meseca odbio da dođe na godišnju konferenciju EBRD-a u Sarajevu zbog toga što BiH nije priznala Kosovo.

Samit će početi 1. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jula 2019. godine, a planirano je da se sastanci ministara i predsednika zemalja Jugoistočne Evrope održe na Jahorini i u zgradi Predsedništva BiH.

Kako saznaje Klix, predsednici država regiona biće dočekani na crvenom tepihu ispred zgrade Predsedništva BiH, gde će biti postrojeni i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Poziv s potpisom Milorada Dodika već su upućeni predsednicima regiona, pa tako i Hašimu Tačiju, putem Ministarstva spoljnih poslova BiH, ističe Klix. Pozivi su, takođe, otišli i na adrese svih ministara spoljnih poslova zemalja SEECP-a (samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi).
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na SEECP Kosovo kao nedefinisani subjekt sa fus notom

Izvor: Večernje novosti, 24.Jun.2019, 00:19

Na Samit procesa saradnje jugoistočne Evrope nije pozvana "Republika Kosovo", nego nedefinisani subjekt Kosovo sa fus notom Na Samit procesa saradnje jugoistočne Evrope nije pozvana "Republika Kosovo", koju BiH ne priznaje kao državu, nego nedefinisani subjekt Kosovo sa fus notom,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.