Klint Istvud umalo postao američki potpredsednik

Izvor: Blic, 16.Okt.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klint Istvud umalo postao američki potpredsednik

Suočen sa slabijim rejtingom od svog rivala, Džordž Buš stariji je 1988. godine došao na ideju da za potpredsednika imenuje Klinta Istvuda, smatrajući da će uz njegovu pomoć lakše dobiti izbore.

Buš stariji je gubio u anketama u odnosu na svog demokratskog rivala Majkla Dukakisa i pokušavao je da za potpredsednika nađe ličnost koja bi mu pomogla da se vrati u predsedničku trku i pobedi, tvrdi Džejms Bejker u snimku čiji je sadržaj objavljen u petak.

"Dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo zaostajali, sasvim ozbiljno je predloženo Istvudovo ime", kazao je bivši državni sekretar u administraciji Buša starijeg, prenose američki mediji. "Ta mogućnost je, međutim, brzo odbačena, mada smo imali 18 poena zaostatka u odnosu na Majkla Dukakisa", dodao je on.

Pojedini obožavaoci američkog glumca i reditelja, koji je ušao u legendu zahvaljujući ulogama kauboja i policajaca, sigurno bi bili oduševljeni da njihova omiljena zvezda uđe u Belu kuću.

Klint Istvud je poznat po svojim konzervativnim političkim stavovima i blizak je republikanskoj partiji. Tokom 80-ih godina, bio je gradonačelnik kalifornijskog grada Karmela. Na kraju je Buš izabrao mladog senatora Den Kvejla za potpredsednika i dobio izbore.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klint Istvud umalo postao američki potpredsjednik

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2011

VAŠINGTON - Suočen sa slabijim rejtingom od svog rivala, Džordž Buš stariji je 1988. godine došao na ideju da za potpredsjednika imenuje Klinta Istvuda, smatrajući da će uz njegovu pomoć lakše dobiti izbore.

Nastavak na Nezavisne Novine...

KLINT ISTVUD POTPREDSEDNIK AMERIKE?

Izvor: Kurir, 17.Okt.2011, 08:07

Bivši američki predsednik Džordž Buš stariji je 1988. godine, tokom kampanje za predsednika SAD, planirao da kao kandidata za potpredsednika pozove holivudsku zvezdu Klinta Istvuda! Istvud je u to vreme bio gradonačelnik grada Karmela u ....VAŠINGTON - Prljavi Hari u akciji!..Bivši američki...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.