Klasična muzika začinjena humorom

Izvor: Politika, 02.Apr.2013, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klasična muzika začinjena humorom

„Klasična muzika je namenjena svim generacijama i za njen ulazak u čovekov život nikada nije kasno – ovako su posetioci u Kolarčevoj zadužbini obrazlagali svoj dolazak na koncert kvarteta klarinetista „Nevski”. Mnogi među njima prvi put su slušali Vivaldija, Štausa, Mocarta...

Doduše, dela ovim čuvenih kompozitora umetnici su izveli na neobičan način – šetajući po sceni i praveći svojevrsno muzičko pozorište, ne libeći se da svoj nastup začine šalama. Program >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je nazvan „Prvoaprilsko duvanje”.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja u okviru projekta „Duvanje je kul”, koji će se u toku godine nastaviti u osnovnim i srednjim školama u Srbiji. Cilj je da se kroz popularizaciju klasične i evergrin muzike uputi duhovit apel mladima da je narkomanija posledica loše upotrebljenog slobodnog vremena.

A. K.

objavljeno: 02.04.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.