Izvor: TvojPortal.com, 09.Mar.2012, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kаko sаčuvаti budućnost Srbije

Izvor:vostok.rs
Biznis forum otvoren je 6. marta i održava po 19. put, do 08. marta u Kongresnom centru na Kopaoniku. Tema ovogodišnjeg biznis foruma je: „Kako sačuvati budućnost Srbije: ekonomske, poslovne i povezane teme“.
Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije je istakao da je Kopaonik biznis forum najznačajniji događaj ove vrste koji se organizuje kod nas. Ovom prilikom se okupljaju ključne uticajne ličnosti, od čijeg mišljenja i odluka zavisi sveukupni >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ambijent za poslovanje privrednih subjekata. I ove godine u okviru dvanaest različitih panela svoje stavove će prezentirati ekonomisti, domaći i inostrani privrednici, ambasadori zemalja koji su najvažniji ekonomski partneri Srbije, kao i inostrani gosti iz našeg regiona, ali i profesori sa prestižnih svetskih univerziteta.


Toplica Spasojević, predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije ukazao je na činjenicu da se Forum održava pred izbore koji će determinisati budućnost Srbije u naredne 4 godine. Zvanično dobijanje statusa kandidata za ulazak u EU jeste korak u dobrom pravcu koji će omogućiti priliv investicija u zemlju, ali Srbija pre svega mora da uradi domaći zadatak i da što pre krene sa reformama.
Profesor Dragan Đuričin, direktor Foruma je naglasio da se Srbija nalazi u kombinovanoj krizi koja se manifestuje na geopolitičkom i ekonomskom planu. Efekti krize koja potresa EU nesumnjivo dotiču i Srbiju i jedini izlaz iz te situacije se može naći u sagledavanju problema i davanju konstruktivnih predloga za njihovo rešenje, što je upravo i cilj ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma.
Jovana Vukotić,

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.