Kitarović: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da je hrvatski narod, srazmerno broju stanovnika, najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.

Ona je na obeležavanju 80. godišnjice početka Drugog svetskog rrata u Varšavi rekla da je u antifašističkoj borbi učestvovalo više od pola miliona Hrvata, prenosi Index.hr.

"Ovde smo da bismo iskazali počast svim žrtvama rata, kako u Poljskoj, koja je prva počela da se bori protiv nacizma, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u svim ostalim državama koje su stale u odbranu slobode i mira u Europi i u svetu. Hrvatski narod je srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana", rekla je Kitarović.

Ona je dodala da je potrebno ulagati u izgradnju i očuvanje svetskog mira.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kitarović: Hrvati najviše doprineli antifašističkoj borbi

Izvor: RTS, 01.Sep.2019

Hrvatski narod je srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi, u kojoj je aktivno učestvovalo više od pola miliona hrvatskih građana, rekla je predsednica Kolinda Grabar Kitarović. . Kolinda...

Nastavak na RTS...

Grabar-Kitarović: Hrvatska najviše doprinijela antifašističkoj borbi

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2019

VARŠAVA - Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je hrvatski narod, srazmjerno broju stanovnika, najviše doprinio antifašističkoj borbi u Evropi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.