Kiša i dalje stvara probleme u saobraćaju

Izvor: Mondo, 28.Maj.2019, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša i dalje stvara probleme u saobraćaju

Osim mogućih padavina, vozače na putevima u Srbiji očekuju i brojni radovi

Foto: MONDO/Marko Tanasković

Meteorolozi i za danas najavljuju pljuskove, a u pojedinim delovima Srbije oni mogu biti intenzivniji, praćeni grmljavinom ili gradom, pa se vozačima savetuje veći oprez za volanom.

AMSS podseća vozače da je posebno opasan prelazak sa suvog na mokar kolovoz, jer tada brzina uglavnom nije prilagođena uslovima na putu, što je često uzrok >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << saobraćajnih nezgoda.

Na putevima je svakim danom sve više radova zbog kojih je saobraćaj izmenjen.

Počinju radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na delu autoputa u zoni petlje Vodanj u smeru Niš – Beograd. Za saobraćaj je zatvorena preticajna traka, pa će saobraćaj odvijati voznom i zaustavnom trakom.

Ukoliko vremenski uslovi to dozvole, u periodu od 7 do 15 časova, izvodiće se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Mali Požarevac – Mladenovac.

Radovi ima i na postavljanju cevi kišne kanalizacije na postojećem i novom mostu preko Save na deonici Obrenovac – Beograd, na Obrenovačkom putu. Za saobraćaj su zatvorene krajnje desne trake, pa se vozila kreću dvosmerno slobodnim trakama.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, a zbog pojačane kontrole, koju sprovode mađarske i hrvatske vlasti moguća su višesatna zadržavanja na njihovim teretnim terminalima što je razlog formiranja dugih kolona i na našim graničnim prelazima.

Na Batrovcima teretnjaci čekaju 120 minuta, a na Sremskoj Rači 60 minuta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.