Kipar: Neredi ispred parlamenta zbog privatizacija

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2014, 05:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kipar: Neredi ispred parlamenta zbog privatizacija

Ispred kiparskog parlamenta su izbili neredi na skupu protiv privatizacije nekoliko javnih preduzeća, a grupa demonstranata pokušala je da upadne u tu zgradu.

Demonstranti pokušali da upadnu u Parlament

 

Demonstranti su u pokušaju da upadnu u skupštinu u kojoj je bila u toku rasprava o privatizaciji telekoma, elektrodistribucije i luka, policiju gađali kamenicama, plastičnim flašama i voćem, naveli su očevici.

 

Demonstranti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koje su činili zaposleni u tim javnim preduzećima, probili su jedan kordon policije, ali nisu uspeli da uđu u parlament.

 

Probili su jedan kordon policije, ali nisu uspeli da uđu u parlament

 

Sindikati preduzeća za električnu energiju pozvali su svoje članove na održavanje štrajka u utorak, najavljujući i prekide u snabdevanju strujom.

 

Kiparska vlada obećala je radnicima da će njihova prava biti zaštićena i da će im biti ponuđene akcije preduzeća, ali joj sindikati zameraju da se preduzeća prodaju po niskim cenama.

  Radnici zameraju nisku cenu preduzeća prilikom njihove privatizacije

 

U tri preduzeća koja su planirana za privatizaciju zaposleno je više hiljada ljudi, među kojima vlada veliki strah od otpuštanja.

 

Nezaposlenost na Kipru dostigla je rekordnih 17 odsto.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.