Kipar: Najveći porast broja zaraženih

Izvor: B92, 17.Okt.2020, 23:40

Kipar: Najveći porast broja zaraženih

Kipar je danas zabeležio najveći porast broja zaraženih u jednom danu, saopštile su vlasti te ostrvske države.

U poslednja 24 sata registrovana su 203 nova slučaja kovida-19, pa vlasti apeluju na građane da se pridržavaju striktinih zdravstvenih protokola kao najvažnijih mera za zaustavljanje širenja virusa, prenosi agencija Rojters.

Ovo mediteransko ostrvo je strogim karantinom proglašenim na samom početku pandemije držalo epidemiju pod kontrolom, tako da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su vlasti krajem maja ublažile mere. Nakon leta u kojem je epidemija mirovala, početkom ovog meseca broj oboelih je počeo da raste.

"Sad smo na najkritičnijoj tački pandemije, a moguće povećanje broja zaraženih bi nas odvelo do najgoreg scenarija - da ćemo, nažalost, početi da brojimo žrtve, što je naravno nešto što niko ne želi,” saopštilo je Ministrstvo zdravlja.

Vlasti su naredile da restorani, barovi i kafeterije u najnaseljenijoj oblasti Limasola na jugu budu zatvoreni od nedelje u 22.30 do 26. oktobra.

Na Kipru je registrovano ukupno 2.581 slučaj kovida-19 i 25 preminulih od početka pandemije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SADA SMO NA NAJKRITIČNIJOJ TAČKI" Na Kipru danas 203 nova slučaja korone, najviše od početka epidemije

Izvor: Blic, 18.Okt.2020, 00:20

Kipar je danas zabeležio najveći porast broja zaraženih u jednom danu, saopštile su vlasti te ostrvske države.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.