Kini od Srbije 5.000 evra za borbu protiv korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kini od Srbije 5.000 evra za borbu protiv korona virusa

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić prikupio je novčanu pomoć u iznosu od 5.000 evra namenjenu borbi protiv koronavirusa u Kini, a uručenju donacije danas je prisustvovala ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Nikolić je rekao da je donacija simbolična, ali da može da bude podstrek svima da razmisle i odvoje deo sredstava za Kinu kao ''večitog prijatelja Srbije'' i njen hrabri i veliki narod.

Novčana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredstva biće iskorišćena za nabavku zaštitnih maski za bolnice u provinciji Hubej, žarištu epidemije virusa Kovid-19, koje će biti besplatno podeljene građanima te provincije.

Donacija je uručena predstavniku kompanije ''Sinofarm'' Tong Šinu.

Osim lično prikupljene pomoći, Nikolić je kazao i da Nacionalni savet učestvuje u različitim oblicima kojima Vlada Srbije pomaže Kini i dodao da će pomoć iz Srbije u tri etape biti poslata za Kinu, preko različitih evropskih aerodroma.

Nikolić je naveo da Kina prolazi kroz težak period i da bi bilo dobro da su oči celog sveta uprte u napore koje ta zemlja ulaže u borbi protiv korona virusa.

''Pokušaćemo da prikupimo još donacija i molim sve da razmisle o tome koliko mogu i koliko je potrebno da danas pomognu Kini'', rekao je Nikolić.

Ambasadorka Čen Bo je kazala da je situacija sa koronavirusom u Kini sve bolja i da je juče na teritoriji Kine, van provincije Hubei, registrovano samo pet novih slučajeva zaraze što je, kako je ocenila, veoma dobar rezultat i pokazuje efekte borbe kineskog naroda.

Zahvalila je Nikoliću na donaciji i istakla da je Kina posle izbijanja epidemije koronavirusa dobila mnogo podrške i pomoći od Srbije.

''Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je još na početku poslao pismo našem predsedniku Si Đinpingu u kojem je izrazio podršku srpskog naroda. Dobili smo mnogo podrške i od našeg velikog prijatelja Tomislava Nikolića, a sve to je izraz našeg čeličnog prijateljstva'', rekla je Čen Bo.

Izrazila je uverenje da će Kina uz podršku i pomoć naroda celog sveta ''odneti konačnu pobedu'' nad koronavirusom.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tomislav Nikolić predstavnicima Kine uručio 5.000 evra pomoći za borbu protiv virusa korona

Izvor: Radio 021, 26.Feb.2020

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić prikupio je novčanu pomoć u iznosu od 5.000 evra namenjenu borbi protiv virusa korona u Kini, a uručenju donacije danas je prisustvovala ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo...Nikolić je rekao da je donacija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.