Kinezi proizveli 3 nove nuklearne podmornice

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi proizveli 3 nove nuklearne podmornice

PEKING - Kineski brodograditelji su proizveli tri napredne podmornice na nuklearni pogon, koje mogu da lansiraju najnovije rakete protiv brodova, objavili su lokalni mediji.

Satelitski snimci emitovani na kineskoj televiziji prošle nedjelje prikazali su tri podmornice tipa 093-G usidrene u neimenovanoj luci, spremne za isporuku kineskoj ratnoj mornarici, prenijela je "Russia Today".

Američki viceadmiral Džozef Maloj rekao je u februaru da je Kina prestigla SAD po ukupnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << broju podmornica.

"One ne mogu da budu podjednako kvalitetne, ali njihove podmorničke snage rastu ogromnom brzinom. Oni sada imaju više dizel i nuklearnih podmornica nego mi", rekao je Maloj.

On je ocijenio da Kina proizvodi veoma dobre podmornice koje raspoređuje daleko od kuće, što je izazvalo zabrinutost u SAD.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kinezi proizveli tri nove nuklearne podmornice

Izvor: Studio B, 06.Apr.2015

Kineski brodograditelji proizveli su tri napredne podmornice na nuklearni pogon, koje mogu da lansiraju najnovije rakete protiv brodova, izvestili su lokalni mediji...Satelitski snimci emitovani na kineskoj televiziji prošle nedelje prikazali su tri podmornice tipa 093-G usidrene u neimenovanoj luci...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.