Kineskinja živahna i u 127 godina

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2013, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineskinja živahna i u 127 godina

SHULE - Almihan Sait sa severozapada Kine najstarija je osoba u toj zemlji i prema podacima Kineskog gerontološkog društva ima 127 godina. Rođena je 25. juna 1886. godine, i živi u okrugu Shule. Udala se 1903. godine i sada ima 40 unučadi. Starica je ispričala kako najviše voli decu i često se igra sa njima. "Drago mi je da ste došli kod mene. Moja deca me tretiraju veoma dobro i oni me vole i poštuju", rekla je Almihan. Starica je uvek vesela i kaže kako je dovoljno zdrava da se brine >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << o sebi. "Mogu da se brinem o sebi, a čak mogu da idem i daleko", izjavila je Sait. Iako ne može da radi neke teže poslove, svakodnevno hrani živinu. Stodvadesetsedmogodišnja baka ima dobar apetit. Ističe kako ne voli da pije toplu vodu, već hladnu i to onu iz bunara u svom dvorištu. "Nikada nisam bila u bolnici. Primila sam samo jednu inekciju kod kuće kada sam bila prehlađena. Jednom sam uzela neke lekove, a zatim je moj sluh oslabio", rekla je Almihan. Voli uvek da bude pristojno obučena, ali i da peva, naročito ljubavne pesme.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Živahna i sa 127 godina

Izvor: medio.rs, 29.Avg.2013, 11:32

Almihan Sait sa severozapada Kine najstarija je osoba u toj zemlji i prema podacima Kineskog gerontološkog društva ima 127 godina. Rođena je 25. juna 1886. godine, i živi u okrugu Shule. Udala se 1903. godine i sada ima 40 unučadi.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.