Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2015, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski ministar prosvete protiv zapadnih vrednosti

Kineski ministar prosvete Juan Guiren zatražio je strogo pridržavanje komunističkoj ideologiji u visokom školstvu i naglasio da se nikad ne sme dozvoliti da zapadne vrednosti prodru u učionice.

Kako prenosi zvanična novinska agencija Sinhua ministar je ponovio da vladajuća komunistička partija kontroliše obrazovanje i rekao da pedagozi moraju da osiguraju da se u nastavnim materijalima ne kritikuje partijsko vođštvo ili socijalistički sistem.

Juan je rekao u obraćanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << juče na jednoj konferenciji da profesori ne smeju da se žale, ispoljavaju lična nezadovoljstva ili prenose negativna osećanja svojim studentima, prenosi Sinhua.

U zemlji jačaju pozivi za čvrsto prihvatanje partijske politike pod vođstvom Si Đinpinga.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kineski ministar prosvete protiv zapadnih vrednosti

Izvor: Blic, 30.Jan.2015

Kineski ministar prosvete Juan Guiren zatražio je strogo pridržavanje komunističkoj ideologiji u visokom školstvu i naglasio da se nikad ne sme dozvoliti da zapadne vrednosti prodru u učionice...Kako prenosi zvanična novinska agencija Sinhua ministar je ponovio da vladajuća komunistička partija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.