Kineski lekari posle 2,5 meseci napuštaju Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020, 14:50

Kineski lekari posle 2,5 meseci napuštaju Srbiju

Tim kineskih lekara koji je 21. marta dopremio neophodnu opremu i zaštitni materijal za borbu protiv kovida 19, posle dva i po meseca odlazi iz Srbije.

Tim lekara obišao je Srbiju od severa do juga kako bi na najbolji način sagledali situaciju i upozoravaju da epidemija nije završena i da je virus i dalje tu, prenosi RTS.

Doktor Lin Binlijang ističe da je najvažnije da se razume da opasnost i dalje preti, pre svega zbog toga što je sa popuštanjem mera došlo do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opuštanja i slabljenja pažnje.

"Naš savet jeste i da tamo gde se beleži povećanje možda treba pooštriti mere, vratiti određene mere", kaže Lin Binliang.

Peng Zićijang ističe da bi najstrože mere prevencije trebalo da važe u zatvorenim prostorima i u ustanovama sa osetljivom populacijom, tamo gde je mnogo ljudi na jednom mestu.

"Studentski domovi, domovi za stare, bolnice, preduzeća, sve mora da bude pod kontrolom. I dalje je posebno važno da u takvim objektima ne dođe do širenja virusa. Svaku osobu treba proveriti, i kada se boravi u zatvorenom, ako nema distance - maske bi takođe morale da budu obavezne", rekao je Peng.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KINESKI LEKARI POSLE DVA I PO MESECA NAPUŠTAJU SRBIJU: Dali su i poslednji savet

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020

Tim kineskih lekara koji je 21. marta dopremio neophodnu opremu i zaštitni materijal za borbu protiv kovida 19, posle dva i po meseca odlazi iz Srbije...Tim lekara obišao je Srbiju od severa do juga kako bi na najbolji način sagledali situaciju i upozoravaju da epidemija nije završena i da je virus...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.