Kineski i evropski ministri sledeće nedelje u Beogradu

Izvor: RTS, 11.Okt.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski i evropski ministri sledeće nedelje u Beogradu

Treći samit ministara saobraćaja Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope biće održan sledeće sedmice u Beogradu, od 15. do 17. oktobra.
U istom periodu, u glavnom gradu Srbije biće održan i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u mehanizmu saradnje Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, najavljeno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Kako su najavili organizatori, na svečanom otvaranju oba samita u utorak, 16. oktobra, govoriće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Osim Vučića, govoriće i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je i domaćin skupa, i ministar rudarstva i energetike i nacionalni koordinator za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope Aleksandar Antić.
Na otvaranju će govoriti i predstavnik kineskog Sekretarijata za saradnju sa zemljama centralne i istočne Evrope iz Pekinga Li Juđe, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenica gradonačelnika Pekinga Vang Hung i kineski ministar saobraćaja Li Sjaopeng, dodaje se u saopštenju.
Svečano otvaranje oba samita je u utorak, 16. oktobra 2018. godine, u Palati "Srbija", u devet časova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SASTANCI NA NAJVIŠEM NIVOU: Stiže visoka kineska delegacija, infrastruktura će biti u fokusu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2018

Sledeće sedmice sastanak..Treći samit ministara saobraćaja Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIE) biće održan sledeće sedmice u Beogradu, od 15. do 17. oktobra...U istom periodu, u glavnom gradu Srbije biće održan i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.