Kineska kompanija stipendiraće najbolje IT studente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska kompanija stipendiraće najbolje IT studente

Najtalentovaniji studenti iz oblasti informacionih tehnologija u Srbiji imaće priliku da njihov akademski razvoj stipendira kineska kompanija ZTE, jedan od najvećih proizvođača telekomunikacione opreme na svetu. 

O potencijalnoj saradnji Vlade Srbije i ZTE korporacije na polju razvoja digitalnog društva i Pametnog obrazovanja razgovarali su danas u Šangaju ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i potpredsednik ZTE za međunarodnu prodaju Ksiao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ming, prenosi ministarstvo u saopštenju.

Memorandum o saradnju trebalo bi da bude potpisan krajem godine u Beogradu. Šarčević, koji boravi u Šangaju povodom Kineskog međunarodnog uvoznog sajma, posetio je i razvojni centar kompanije ZTE. ZTE Korporacija je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih i mrežnih rešenja, kao i mobilnih telefona.

Na srpskom tržištu bavi se modernizacijom fiksne mreže i drugih infrastrukturnih projekata u regionu kao i razvoju 5G i najinovativnijih tehnologija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.