Kina upozorava: Spremite se za rat na moru

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina upozorava: Spremite se za rat na moru

Peking -- Kineski ministar odbrane Čang Vanguan upozorio je na napeost u Južnom kineskom moru i pozvao vojsku i građane da budu spremni da brane teritorijalni integritet.

On je naveo da država treba da preduzme korake u odbrani nacionalne bezbednosti, a da se to pre svega odnosi na situaciju na moru.

Kineska vojska, policija i građani treba da budu spremni na mobilizaciju u slučaju “građanskog rata na moru“, dodao je ministar.

Vanguan naglašava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da narod treba da bude edukovan o nacionalnoj bezbednosti zato što je nacionalni i teritorijalni integritet u opasnosti.

Njegovo saopštenje usledilo je nakon niza tenzija u Južnom kineskom moru i odluke Haga da Kina nema istorijskog prava na tu teritoriju.

Kineski Vrhovni sud je ranije doneo odluku kojom je upozorio strance da ne prilaze Južnom kineskom moru ili će biti posledica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kineski ministar: Budite spremni da branite zemlju

Izvor: Blic, 04.Avg.2016

Kineski ministar odbrane Čang Vanćuen upozorio je na opasnost da zategnuta situacija na Južnom kineskom moru preraste u direktnu konfrontaciju i pozvao vojsku, policiju i stanovništvo da budu spremni da brane teritorijalni integritet zemlje, javila je ruska televizija RT, pozivajući se na kinesku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.