Kina poručila Americi: Duboko razmisliti...

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 15:37

Kina poručila Americi: Duboko razmisliti...

Kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang poručio je američkom ambasadoru u toj zemlji da su SAD odgovorane za pogoršanje odnosa sa Kinom.

On je dodao da američki zvaničnici moraju ''duboko o tome razmisliti'' pre nego što se odnosi vrate na pravi kolosek.

''Američka strana bi trebalo da se duboko zamisli, da se nađe sa Kinom na pola puta i da popravi odnose Kine i SAD, kako bi se oni vratili na pravi put'', rekao je Ćin.

On je dodao da američka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politička i vojna podrška Tajvanu narušava suverenitet Kine, prenosi AP.

Ćin je ocenio da su odnosi ''zahladneli'' i da je prioritet da se stabilizuju i izbegnu sipralu ''u neočekivane događaje'', i dodao da bi SAD trebalo da prestanu da ''podrivaju kineski suverenitet, bezbednost i interese razvoja'', posebno kroz podršku nezavisnosti Tajvana.

Berns je na Tviteru napisao da se sastao sa Ćinom i da su razgovarali o ''izazovima u američko-kineskim odnosima i neophodnosti stabilizacije veza i proširenja komunikacije na visokom nivou''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Geng: Vašington odgovoran za pogoršanje odnosa između Kine i SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2023

PEKING – Kineski ministar spoljnih poslova Ćin Geng poručio je danas američkom ambasadoru u toj zemlji Nikolasu Bernsu da je Vašington odgovoran za pogoršanje odnosa između Kine i SAD i da američki zvaničnici moraju "duboko o tome razmisliti'' prije nego što se odnosi vrate na pravi kolosjek.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.