Izvor: Blic, 04.Jan.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina ograničila upotrebu video snimaka na internetu

Kina je novim pravilima ograničila širenje video snimaka na internetu, uz napomenu da sadržaji seksualne i političke prirode neće biti tolerisani.



Samo će službe pod kontrolom države imati pravo da upravljaju internet sajtovima na kojima se postavljaju video snimci, što dovodi u pitanje mogućnost Kineza da koriste usluge popularne stranice za razmenu video materijala "Ju tjub".

Trenutno nije poznato kako će nova pravila uticati na inostrane sajtove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji služe za razmenu ovakvih sadržaja ili na zapadne kompanije, poput "Jahua" i "Gugla", koje su već razvile poslove u Kini.

"Oni koji pružaju audio i video usluge preko interneta treba da insistiraju na službi narodu, da služe socijalizmu i poštuju moralne norme socijalizma", navodi se u saopštenju kineske Vlade.

U tekstu se dodaje da materijali koji se postavljaju na internetu ne smeju da sadrže nasilje, seks ili kockanje i ne mogu da odaju državne tajne ili opisuju moralno, socijalno ili politički štetne situacije. Ove regulative objavili su zajedno Ministarstvo za informacionu industriju i Državna agencija za radio, film i televiziju, a pravila stupaju na snagu 31. januara.

Kineski sajtovi koji žele da objavljuju video snimke moraće da zatraže izdavanje dozvole, koja će se obnavljati svake tri godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.